Абсурдна измама с лицето на Яна Маринова се върти в интернет

Нагли измамници откраднаха и обработиха абсурдно снимка на Яна Маринова, за да я използват в реклама за отслабване, сподели самата тя във фейсбук профила си. Ето какво написа актрисата.

„Споделям това по две причини. Първата е защото зная, че много дами се подлъгват по подобни „методи“ за отслабване.

И втората, защото е смешно как са ми откраднали снимката за фалшива реклама за сваляне на килограми!?!? Обръщам се обаче повторно към младите момичета – много е важно за една жена да умее, да се харесва такава, каквато е. Да не вярва, че има нужда от този или онзи метод за разкрасяване или отслабване, както се опитват да я убедят масовите публикации.

Вече сме в ерата, когато, образно казано всеки втори човек е coach, блогър, лектор, ментор, и др., без да носи социална отговорност за постъпките си. Дали ще те изложат като платят пост, за да изскача на всеки и да лъжат, че си казал това или онова, дали ще използват снимката и името ти от ФБ, за да ти се подиграят или ще се опитат да вменят на хората едноличното си мнение за дадена твоя позиция, извадена от контекста на думите ти – правят го, за да съберат лайкове и subscriber-и, това е целта им. И все още е трудно да бъдат подведени под отговорност бързо и лесно. Затова ги има в изобилие и за нас е важно да се научим на това, да „четем между редовете“, тоест да отсяваме информацията. Затова, единственото спасение е постоянното самообучение, наравно с това в училище или университета. През целия ни живот.

Ето, аз например занимавам ума си с наука в сферите литература и изкуство, физика, биология, философия и история. Това ме прави будна, любопитна, вярвам дори, че и по-красива. И съвсем не се шегувам – когато човек се чувства уверен, поради ума и уменията си, той започва да сияе. И всички наоколо го забелязват и биха подали приятелски ръка на този човек. Биха обичали такъв партньор. И това е от 5 до 95, имам предвид независимо на каква възраст.

Опитайте този метод, резултатът е неизбежен

Псп: НЕ, онзи от снимката, нали се разбрахме!?“