Ако искате здрава и щастлива връзка, правете тези 5 неща

Хармоничната връзка изисква сериозни усилия, защото често след първоначалната еуфория и влюбване, двойката затъва в еднообразие, битовизми и скандали. Но и не е нужно постоянно да си блъскате главата как да подобрите нещата. За щастие има ежедневни неща, които можете да правите редовно, за да поддържате връзката си здрава и щастлива и те са:

1. Гледайте се в очите

Буквално е невъзможно да останеш свързан с някого, ако не го погледнеш в очите. Човешките същества процъфтяват при контакт очи в очи и липсата му може не само да предотврати случването на връзка, но и да унищожи тази, която се бори да оцелее.

Така че, когато влезете в къщата тази вечер, погледнете партньора си в очите и кажете здравей. Свържете се с тях по начин, който да им даде да разберат, че ви е грижа. Че отношенията ви са повече от ежедневните къщни задължения. Покажете му, че все още обожавате всичко, което е вашият партньор.

2. Прегръщайте се по-често

Изглежда толкова тривиално, но прегръщането на човека всеки ден буквално може да бъде нещото, което ще поддържа връзката ви здрава, може би повече от всичко друго. Прегръдките правят две неща, и двете са важни за здравословните и щастливи връзки.

Първо, прегръдките използват физически контакт, за да предадат грижата. Помислете колко е хубаво да бъдеш прегърнат. Доста добре, нали? А сега си представете прегръдка от човека, когото обичате през деня или вечерта след работния ден, как стоите в прегръдка и просто споделяте това докосване,което винаги изпълва сърцето с чиста обич. Доста невероятно, нали?

3. Обръщайте внимание един на друг.

Много жени се чудят: „Защо той просто не може да знае какво искам? Защо винаги трябва да му казвам? “ Ако сте жена, вероятно казвате: „Точно така“. Ако сте момче, вероятно казвате: „Уф“.

Страхувам се, че трябва да се съглася с момчетата. Жените са много добри в настройването на взаимните нужди, но за мъжете е по-трудно да го направят. В резултат на това може да нарасне разстояние между мъжа и жената, защото така се пропускат възможностите да се зарадват взаимно.

4. Правете повече малки жестове.

Знаете ли поговорката: „Малките неща правят разликата“? Приемете тази фраза присърце, защото е истина. Малките жестове могат да поддържат връзката ви здрава и щастлива.

Какво имаме предвид под малки неща? Имаме предвид да носите цветя вкъщи. Да благодарите, че са ви помогнали със задача. Да помолите вашия човек да се разходите заедно. Да сготвите заедно и т.н.

5. Намерете време за любимия

Едно от нещата, които ни липсват най-много в този съвременен свят, е времето. Тъй като ни липсва време, поради някаква луда причина, това, което стига до дъното на приоритетния списък, са отношенията.

С охота отделяме времето си за работа, за деца и за хобита, но често приемаме връзките си за даденост и не им отделяме времето, което заслужават. И така, как да си осигурите време за себе си в този луд свят? Правете си малки седмични ритуали и си дайте обещание да ги спазвате. Ако някой забрави взаимният ви ритуал следва наказание.