Ако сънуваш болница – пази се да не затънеш в дългове

В тежките времена на ковид пандемията по цял ден слушаме за вируси,болници, лекари, ваксини и лекарства. По тази причина не е необичайно, ако през нощта ни се присъни, че сме приети в борница.

Според народните вярвания и тълкувателите на сънища обаче подобен сън изобщо не значи, че сме болни или скоро ще се разболеем.

Болница ако сънуваш, скоро може да затънеш в дългове, гласи едно от поверията.

Ако пък на сън видим себе си в болнично легло, има вероятност в реалния живот близки да ни помогнат да се отървем от борчове или да ни измъкнат от трудно положение.

Според други тълкувания, ако видите болница в съня си, е знак, че трябва да подобрите физическото или духовното си състояние.

По принцип, сънуването на болница може да се дължи на страх от болест, на тревожност от пандемията или породена от приближаването на старостта, на страх от злополука. Но в по-дълбок план сънищата с болница показват желание да бъдем изцяло „поети“ от някого и да спрем всяка битка, като изоставим отговорностите си.

В този случай болницата става символ на Майката – тази, която приема, успокоява, люлее, храни. Тоест имаме регресия към детството, дори към небитието отпреди раждането. Болницата може да ни се яви насън и когато се боим от осакатяване или кастрация на личността. Тогава най-често ни се присънва операционна.