Актрисата Елън Пейдж вече е трансджендър, иска да я наричат Елиът

Канадската актриса Елън Пейдж, нашумяла с филми като „Джуно“, „Генезис“ и две от сериите в поредицата за „X-men”, разкри, че се определя нито като мъж, нито като жена.

Трансджендър са хора, чиято полова идентичност не отговаря на телесния им пол и на пола, който им е приписан при раждането. Трансполовите хора могат да имат полова роля, противоположна на приписаната им при раждането, или да имат полова роля, която да не отговаря на бинарната полова система мъж-жена, като например трети пол, интерсексуални, куиър и аполови хора.

Елън започва разказа си в личния си профил в Twitter, където обяснява, че е трансполова и предпочита оттук нататък хората да се обръщат към нея като „той“.

„Щастлив съм да напиша това. Да бъда тук. Да съм в този момент от живота си. Не мога да опиша колко хубаво е чувството най-после да заявя себе си. Вдъхновена съм от толкова много личности в танс обществото. Но освен, че съм много щастлив, съм и уплашен от всички шеги, омраза и негативни емоции към хора като мен. Само през 2020-а има минимум 40 убийства на трансджендъри“, гласи част от интернет изповедта.

Новото име, с което Елън иска да я/го наричат е Елиът. Отправя и строги критики към политиците на Америка, които обвинява в желание за унищожение на различно възприелите се хора що се касае пола им. Преди години актрисата заяви, че е хомосексуална, а през 2018-а се ожени за приятелката си Ема Портър.