Алекс Сърчаджиева разказва живота си на „София Моно“

Любимият театрален фестивал на столичани – “София моно 2021“, се завръща от 1 до 22 юни по-свеж от всякога: с цели три премиерни заглавия в програмата на 11-ото му издание.

В парка на Военна академия феновете на събитието ще могат да видят “Лекция 3: Възгледите на един учител за силата на словото” – най-новия моноспектакъл на Камен Донев, който ще се играе на 10 и 13 юни от 21 ч. Премиерен в програмата на фестивала ще е и моноспектакълът “На живо” на Александра Сърчаджиева – на 15 юни. Той е по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо. Биографичната пиеса, която разказва за най-трудните и най-хубавите мигове в живота на актрисата, ще разкрие несподелени досега моменти, които ще изненадат дори близките й. „Мистериите на траките“ е третата премиера, която Драматичен театър “Любомир Кабакчиев” – Казанлък, ще представи на 16 юни. Постановката е по стихове и сценарий на Димитър Кабаков, режисьор и хореограф е Светлин Ивелинов, участват актьори от трупата на театъра.

В рамките на тазгодишното издание на фестивала на моноспектаклите и малките театрални форми зрителите ще се срещнат с любими артисти, сред които са още Виктор Калев, Ненчо Илчев, Димитър Живков, Николай Урумов, Аня Пенчева, Мариан Бачев, Александър Кадиев, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Яна Огнянова и др.

Всички събития са с начален час 21.00 ч. с изключение на детските спектакли: мюзикълът „Алиса в Огледалния свят“ на “Бон-Бон Мюзик” на 1 юни ще започне в 19.30 ч., “Маргаритка” по идея на Виктория Терзийска е на 5 юни от 18.00 ч. Балетните спектакли на балет “Тиара” на 6 юни са от 11.00 и 17.00 ч., а Магическият шоу-спектакъл на Ненчо Илчев – на 17 юни от 18.00 ч.

Билетите за представленията са на цени от 10 до 50 лв. Пълната програма и всички подробности около фестивала можете да следите във Фейсбук.