Алекс Сърчаджиева с трогателен жест към покойния Ласкин

Вдовицата на актьора Иван Ласкин – Александра Сърчаджиева, отдаде почит на починалия си любим, от чиято смърт на 6 януари се навършват две години. Тя постави надгробна плоча от черен гранит на гроба му.

Докато някои от гробовете в алеята на артистите в Централните софийски гробища буренясват, вечният дом на Васко да Гама е в перфектно състояние, пище „Уикенд”.

Близките, приятелите и многобройните почитатели на лошото момче на българското кино не го забравят, редовно минават да запалят свещ на гроба му и да оставят цветя. 10-годишната щерка на Ласкин е оставила синьо стъклено цвете до кръста на татко си. Вдовицата му Александра идва на гроба сравнително рядко, но го поддържа изряден. Съсед на актьора в отвъдното е акордеониста Ибро Лолов, а съвсем наблизо е гробът на неговата тъща Пепа Николова.

„София ми беше сърдита защо не е била на погребението. Най-ужасната гледка е малко дете с букетче цветя на пресен гроб”, споделяла е Алекс. Самата тя неведнъж е признавала, че не ходи на гробища, защото най-близките й хора са в сърцето й. Както е известно, 12 години след като погреба майка си, Сърчаджиева бе сполетяна от втората голяма трагедия в живота си. Навръх Богоявление през 2019 г. голямата й любов Иван Ласкин издъхна във ВМА от чернодробна недостатъчност след продължителна битка за живота си.