Ален Делон е поискал евтаназия

Голямата звезда на френското кино и театър Ален Делон е поискал да си отиде от живота с помoщта на евтаназия. Това разкрива неговият син Антъни Делон пред RTL.

По неговите думи, баща му е заявил намерението си да бъде евтаназиран в Швейцария и вече е изготвил завещание. Антъни Делон добавя, че е обещал да бъде редом с него, когато актьорът се реши на тази крачка.

По-рано в интервю за телевизионния канал TV5 Monde Ален Делон бе споделил, че не е против евтаназията. „Първо поради това, че живея в Швейцария, където евтаназията е разрешена, а също и защото смятам, че това е най-логично и естествено. След определена възраст, след определен момент ние имаме право да отидем в Ада тихичко – без болници, инжекции и всичко останало“, казва прочутият актьор. И преди той нееднократно е изтъквал, че ще напусне този свят без съжаление.

Ва 14 юни 2020 г. Ален Делон бе откаран в болницата Нейи-сюр-Сен в предградие на Париж. Той бе хоспитализиран заради повтарящи се силни пристъпи на мигрена. По-късно големият му син Антъни Делон съобщи, че баща му е прекарал инсулт и се възстановява в швейцарска клиника.

Ален Делон става световноизвестен с филмите „Роко и неговите братя“ и „Гепардът“ на Лукино Висконти. За участието си във втория през 1963 г. е номиниран за нагада „Златен глобус“ като най-обещаващ дебютиращ актьор. По-късно получава „Сезар“ за най-добра водеща мъжка роля за превъплъщението си в „Нашата история“. През 2019 г. на Международния кинофестивал в Кан става носител на „Златна палма“ за цялостно творчество. Сред десетките си забележителни филмови роли звездата от „Г-н Клайн“, „Борсалино“, „Двама мъже в гада“ и др., има и три режисьорски работи – „За кожата на един полицай“, „Шокът“ и „Неукротимият“.

 

Previous post Запознайте се с… 7-те скрити чудеса на Турция
Next post Ергенът Виктор става водещ в bTV