Ален Делон: Имам право да отида в Ада тихичко, без болници

Една от иконите на европейското кино, Ален Делон, реши да сложи край на живота си чрез евтаназия. Той споделя, че съпругата му, която страдала от рак на панкреаса, е искала да направи това, но не е имала възможността.

Подобно решение обаче не е възможно навсякъде, затова той подготвя да сложи край на живота си в Швейцария, където това е позволено.

Волята му вероятно ще бъде изпълнена с подкрепата на големия му син Антъни Делон. Изглежда, сега в семейството цари мир, тъй като Ален е помолил именно него да бъде човекът, който да съдейства, когато моментът за евтаназия настъпи. По неговите думи, баща му е заявил намерението си да бъде евтаназиран и вече е изготвил завещание.

Антъни Делон добавя, че е обещал да бъде редом с него, когато актьорът се реши на тази крачка

Преди време в интервю за телевизионния канал TV5 Monde Ален Делон бе споделил, че не е против евтаназията. “Първо, поради това, че живея в Швейцария, където евтаназията е разрешена, а също и защото смятам, че това е най-логично и естествено. След определена възраст, след определен момент ние имаме право да отидем в Ада тихичко – без болници, инжекции и всичко останало”, казва прочутият актьор. Той нееднократно е изтъквал, че ще напусне този свят без съжаление.

През 2020 г. Ален Делон беше хоспитализиран заради повтарящи се силни пристъпи на мигрена. Тогава големият Антъни съобщи, че баща му е прекарал инсулт и се възстановява в клиника. Но очевидно на чаровния Ален Делон му е дотегнала старостта и той е непреклонен за последното си желание. Самовлюбен и изпълнен със самочувствие, актьорът не спира да повтаря реплика от свой монолог:

Никой на тая земя не би могъл да каже за мен, че съм бил обикновен.

Французите обаче приемат това решение на звездата със смесени чувства. До средата на 80-те години той се превръща в най-скъпоплатения актьор във френската история. Оказва се, че днес 50 на сто от населението на Франция никак не харесват Ален Делон.

Десетилетия признаван за най-обаятелния и красив мъж на планетата, Ален Делон има блестяща кариера в киното. Тя започва през 1957 г. във филма на Ив Алегре “Когато е замесена жена”. Славата идва при него след две години с филма на Рене Клеман “Под яркото слънце”. След това Делон работи с много известни режисьори, като Висконти и Антониони, партнира на Роми Шнайдер, Жан-Пол Белмондо, Жан Габен.

Макар и в него да са влюбени милиони жени, Ален Делон е самотен.

Той завърта главите на много свои партньорки, старлетките са по петите му, но е труден мъж и нито една жена не успява да смири буйния му характер, в който с еднаква сила се съчетават капризност и егоцентризъм и страстно отдаване и интимност.

Женил се е два пъти – за актрисата Натали Канова през 60-те години на миналия век и за манекенката Розали ван Бремен, когато е вече над 50 години. От първия брак има син Антъни, а от втория – дъщеря Анушка и син Ален Делон младши. Легендарна е любовта му с Роми Шнайдер, когато е 20-годишен. 15 години живее и с актрисата Мирей Дарк.

Суетен и егоцентрик, Ален Делон описа и илюстрира книга “Жените в живота ми”.

Заради дамите винаги исках да съм най-големият, най-красивият, най-силният, сам признава съблазнител №1 на френското кино.

Чрез повече от 200 черно-бели снимки, избрани лично от Делон и придружени от негови коментари, томчето разказва за ключови моменти от живота на легендата, който винаги е отказвал да разкрива подробности за личния си живот. А в предговора голямата му приятелка Бриджит Бардо пише:

Ален Делон е хищник, едно от тези прекрасни и неукротими животни, които са на път да изчезнат

Тя твърди, че зад човека, чието присъствие залива всичко, което го заобикаля като цунами, се крие изключително крехък мъж, една тайна нежност, преливаща от любов.