Анджелина Джоли прави филм за Дон МакКълин

Носителката на „Оскар“ Анджелина Джоли ще режисира Unreasonable Behaviour, биографичен филм за британския военен фотограф Дон МакКулин, базиран на неговата едноименна автобиография.

Лентата ще бъде продуцирана от Том Харди и Дийн Бейкър под шапката на компанията им Hardy Son & Baker, заедно с Тим Беван и Ерик Фелнър от Working Title Films. МакКулин и Марк Джордж са изпълнителни продуценти.

Сюжетът, който е по сценарий на номинирания за БАФТА Грегъри Бърк, се фокусира върху живота на бележития британски фотограф, отразил едни от най-опасните военни конфликти по целия свят.

„Благодарна съм, че имам шанс да пресъздам живота на Дон Маккълин във филм. Бях привлечена от уникалната комбинация на безстрашие и хуманност в него – безусловната му ангажираност да свидетелства за истината на войната и неговата съпричастност и уважение към онези, които търпят нейните последици.

Надяваме се да направим безкомпромисен като фотографията на Дон филм, за необикновените хора и събития, на които той е станал свидетел, и за възхода и падението на една уникална ера в журналистиката.“, каза и самата Джоли.

Previous post Владо Карамазов се тръшна на сцената от Covid-19
Next post Стефан Данаилов отказал да осинови детето на Иван Славков