Аня Пенчева: Не успях да се простя с Ламбо!

„Не успях да се простя със Стефан Данаилов, но никога няма да го забравя, той е незаменим.“ Това казва актрисата Аня Пенчева, която вече е готова с книгата си за големия актьор Стефан Данаилов.

Красавицата, която неведнъж е играла с Ламбо, с когото са били и много близки приятели, първоначално мислела да напише автобиография. Станала много дълга, включвайки спомените ѝ със Стефан Данаилов. Разказите от последните две години от неговия живот с актьорите, с които репетирали, и с най-близкото му обкръжение станали толкова хубави, че Аня и издателите ѝ решили да не смесват нещата.

Художествената биография на Ламбо, която написа Аня Пенчева, е със заглавие „Такъв беше Ламбо“.

„Първото изречение ми беше много трудно: „Дали любовта между двама души може да се превърне в приятелство и… книга“, споделя Аня. Редактор на книгата е Захари Карабашлиев. Според първоначалните замисли произведението на най-сексапилната ни актриса трябва да излезе на 9 декември, рождения ден на Стефан Данаилов и датата, на която той ако беше жив, щеше да навърши 80 години.

„Топката в момента е в г-жа Аня Пенчева. Попитайте нея на коя точно дата ще излезе книгата“, каза пред „България Днес“ Карабашлиев.

На 9 декември, на рождения си ден, малко преди да си отиде, Стефан Данаилов също направи премиера на книгата си „Романът на моя живот“. В нея той сподели за първи път и за любовта си към Аня. „Една актриса стана по-специална за мен – Аня Пенчева. Нашата история беше истинска, повече от обикновен флирт. Мисля, че и тя имаше същото усещане – за любов. Аня е другата жена, която съм обичал истински. Мери разбра това и го преживя много тежко.

А и мен ме измъчваше съвестта; мисълта, че трябва да оставиш един човек заради друг, не ми даваше спокойствие. След началната еуфория дойде отрезвяването, а в тази фаза започваш да си задаваш много въпроси. Аня беше умно момиче. Проведохме сериозен разговор и аз сложих край на нашите отношения. В края на краищата има една прозаична фраза: „Важно е кой ти пере гащите“.