Арестуваха моден магнат за десетки сексуални посегателства

Канадският моден магнат Питър Нигард (79 г.) е арестуван по обвинение за сексуални посегателства срещу момичета и жени през последните 25 години, съобщи АП.

Той е задържан в Уинипег, Канада по искане на американските власти. Няма насрочено съдебно заседание за освобождаване под гаранция, Нигард предстои да се яви в съда на 13 януари.

Адвокатът му заяви, че Нигард отрича всички обвинения и твърди, че е жертва на конспирация, породена от враждата му със съсед милиардер на Бахамските острови.

По-рано тази година ФБР претърси офисите на канадския магнат в Манхатън в рамките на разследване за сексуален трафик, рекет и други. Преди това десет жени заведоха дело срещу Нигард в Ню Йорк, по-късно към иска се присъединиха още дами. Те го обвиняват, че подмамва млади бедни жени в имението си на Бахамите с пари и обещания за кариера в модния бизнес. Ищците твърдят, че магнатът злоупотребявал и с момичета на 14-15 години. Жертвите били дрогирани и насилвани в имението на Бахамите, като преди да отпътуват, им прибирали документите.

Компания „Нигард интернешънъл“ е създадена в Уинипег като производител на спортни облекла. Тя вече има над 170 магазина в Северна Америка, сочат данни от корпоративния й сайт.

Previous post Джордж Клуни стои затворен от март
Next post Певицата Дения Пенчева изненада, стана врачка