БАФТА 2021: Юн Юх-джунг отново победи Мария Бакалова

Българската актриса Мария Бакалова не успя да вземе статуетка от БАФТА. Тя бе номинирана за поддържащата си роля в „Борат 2“ и се изправи срещу Найъм Алгар, Косар Али, Доминик Фишбак, Ашли Мадекве и Юн Юх-джунг, която стана победител в категорията.

В благодарствената си реч корейската звезда не пропусна да изрази съболезнованията си за починалия преди дни принц Филип. Почит към херцога на Единбург отдадоха и от самата академия преди да пристъпят към развлекателната част от вечерта. „Той има специално място в историята на БАФТА“, коментираха от института.

Имената на победителите на церемонията пък българката очакваше в лондонския хотел Ritz, като по традиция изглеждаше зашеметяващо – този път в рокля на Джорджо Армани.

„Земя на номади“ се оказа най-големият победител на БАФТА 2021. Филмът спечели общо 4 отличия, сред които и топ наградата за вечерта – филм на годината. Другите статуетки са за кинематография, режисьор в лицето на Клои Жао и актриса в това на Франсис Макдорманд.

Анимационният филм „За душата“ пък бе първият победител за вечерта на наградите БАФТА. Това стана ясно, след като актрисата и модел Приянка Чопра Джонас съобщи заглавието като лауреат на събитието, което се провежда дистанционно заради пандемията тази година. Рисуваната лента е и първата продукция, която си завоюва две отличия в неделя вечер, след като по достойнство бе отличен и саундтракът й.

С две отличия са още Sound of Metal, „Ма Рейни: Майката на блуса“, „Обещаваща млада жена“ и „Бащата“.

Церемонията бе открита от изпълнение на Лиам Пейн. Бившият кадър на бой бандата One Direction бе заложил на изпълнение, в което използва технологията на обогатената реалност (AR) – комбиниране на данни от реалния свят с компютърно генерирани такива.

Това е втората официална вечер на британската Академия. За първа година БАФТА раздели раздаването на отличията си в две отделни събития, като за сега са запазени по-голямата част от наградите.

Първите по-бурни реакции за церемонията бяха адресирани към категорията за чуждоезичен филм. Там с триумфа се похвалиха създателите на „Още по едно“, а режисьорът Томас Винтерберг намигна с думите: „Предположих, че вие – британците, ще харесате филм за пиенето.“

Previous post Звезда от „Фермата“ се сгоди
Next post Иван Яхнаджиев: Сънувам неща, които на другия ден се случват