Бащата на Мария Игнатова влязъл в затвора по обвинение в…

Шокираща тайна от миналото на Мария Игнатова излезе преди дни на бял свят. Чаровната водеща, която много рядко говори за личния си живот, разкри, че баща й е арестуван през 1979 година и обвинен в опит за създаване на подривна група, която цели да свали от власт Тодор Живков. По същото време майка й лежи в болницата за задържане, бременна с Мария. Когато се прибира, намира апартамента разхвърлян с краката нагоре от милицията, а мъжът й-отведен и хвърлен в затвора, пише HotNews.bg.

„Баща ми цял живот е бил вечната опозиция. Има много труден живот, за някой от нещата в него аз разбрах много по-късно. Той не обича да говори за престоя си зад решетките”, призна преди дни блондинката в телевизионно интервю. В края на краищата тежкото обвинение е сменено с по-леко, а баща й се отървава с три години условно.

„Винаги е гледал на случилото се в чувство за хумор. Той сега е много по-мъдър”, анализира телевизионерката. Този злощастен арест обаче пречи на таткото на Мария да замине с жена си за Либия няколко години по-късно. Клеймото „противник на режима” му тежи сериозно и той трудно започва работа у нас, а за пътуване извън граница дори не може да помисли. Така за африканската държава заминава само майката. Мария и брат й, който е четири години по-малък от нея, остават с баща си в родината, но разстоянието отдалечава родителите им и те се развеждат.