Бащата на Меган: Кралското семейство не са расисти

Томас Маркъл, бащата на Меган, заяви в телевизионно интервю, че не смята, че британското кралско семейство са расисти, а изречените думи по адрес на цвета на кожата на сина на Меган е просто „глупав въпрос“, предаде Ройтерс. Според Меган на сина й Арчи е била отказана титлата принц поради притеснения „колко тъмна ще кожата му“.

„Уважавам кралските особи и не смятам, че британското кралско семейство са расисти. Не мисля, че британците като цяло са расисти. Расисти са в Лос Анжелис, в Калифорния, но британците не са“, заяви Томас пред ITV. „Кокло тъмна ще бъде кожата на едно бебе, предполагам и вярвам, че става дума просто за глупав въпрос, а не за расизъм“, допълни той. „Цялото това говорене за цвета на кожата е едва голяма глупост“.

Томас и дъщеря му не са в добри отношения още от преди сватбата й с принц Хари през 2018 г., посочва Ройтерс. Бившият осветител на сапунки и ситкоми не присъства на сватбата, тъй като малко преди нея претърпя сърдечна операция. Той каза, че докато е бил болен дъщеря му го е била зарязала.

„И аз чувствам, че тя ме беше изоставила“, казва Томас. „Последния път, когато говорихме, бях в болница. След това не съм се чувал с тях. На тях нямаше да им мигне окото, ако бях умрял“.

Според Томас с интервюто си пред Опра Уинфри Меган и Хари са преминали всякакви граници. Трябвало е поне да почакат докато съпругът на кралица Елизабет, принц Филип, излезе от болница. „Трябваше да почакат, да се съобразят с възрастта и на кралицата, и на Филип“, заключава Томас.

Previous post Половината от британците осъждат интервюто на Хари и Меган
Next post Какъв „подарък“: Мъжът на Кобилкина я заведе на гробище