Безобразното поведение на децата на Вики от „Мастило“ съсипаха Петя Дикова в bTV

Дъщерята на Аня Пенчева – Петя Дикова посрещна новия телевизионен сезон като репортерка в bTV. Досега гледахме Дикова като водеща всяка неделя сутрин, но сега ранните часове на уикенда са заети от младите и доста неопитни Бесте Сабри и Митьо Маринов.

Дикова все пак остана в телевизията, за разлика от Диана Любенова, но единствената ѝ задача е да прави интервюта с известни музиканти и артисти. Срещите на Петя са на запис, а повод за свалянето ѝ като водеща стана гостуването на певицата Вики Терзийска от бившата група „Мастило“ в началото на юни, което бе на живо и бе нагледен пример за рисковете на директното излъчване. Тогава Терзийска дойде при Дикова заедно с дъщерите си, които буквално засенчиха сина на Диляна Попова и Асен Блатечки като най-невъзпитани гости в телевизионно студио, пише flagman.bg.

7-годишната Маргарита и 3-годишната София се държаха безобразно при Дикова, която със сигурност няма да забрави никога на какво изпитание бе подложена. Въпреки уточнението, че Вики е единствената от многото поканени известни майки, която се е съгласила да дойде с децата си, пък и те познават добре Дикова още преди да прекрачи прага на студиото. Малките калпазанки не спряха да говорят глупости. Те не седнаха дори за секунда на меката мебел, като направиха разногледи както оператора, така и Дикова. Най-шокираща бе реакцията на двете госпожици на въпроса какво готвят в кухнята с майка си, като без да се притесняват, те спокойно отговориха : „Лай*а“.

Най-големите притеснения за водещата обаче докара въпросът към по-голямата Маргарита. Дикова я попита дали в момента я гледат нейната учителка и съучениците ѝ, а наследницата на Вики безцеремонно изтърси: „Не, защото всички мразят bTV“. „Ама защо всички мразят bTV?“, запелтечи Дикова, но продължи да задава въпроси на двете момичета, които гордо разказаха как срещнали просяк по улицата на Залцбург и майка им едва не го настъпила по главата.

От техните думи почти не се разбра, че Вики готви свой самостоятелен албум, въпреки че той бе поводът за участието ѝ в телевизията. Тя и съпругът ѝ, който е доста по-възрастен от нея, станаха родители късно и момичетата са много чакани. Досега синът на Блатечки и Попова бе определян от зрителите като най-невъзпитаното дете по телевизиите, но от юни София и кака ѝ Маргарита се превърнаха в негова сериозна конкуренция.

Поведението и думите на двете глезли вбесили шефовете на bTV, които не могат да преглътнат констатацията, че всички мразят точно тяхната телевизия. Те обвинили Дикова, не само че се държала непрофесионално по време на интервюто, като не могла да въведе ред в студиото, но и че поканила Вики с децата ѝ, след като ги познава отдавна и знае що за стока са. Недоволството срещу Петя било добре дошло за директора на новините и актуалните предавания Антон Хекимян, който отдавна искал да даде повече време на екран на любимците си Митьо и Бесте.

Така Дикова била пратена да прави интервюта със звезди, но тя няма никакво намерение да се даде без бой. При първото издание на обновеното предаване „Тази събота и неделя“ дъщерята на Сашо Диков и Аня Пенчева не спря да прави комплименти на Сабри и Маринов, като така се надява да им влезе под кожата.