Блатечки пази гърба на Куката и Бахаров от сръбски дилъри

Точен мерник, бързи реакции и брада, достатъчно дълга, за да ни подскаже, че бръсначът от месеци не е играл по лицата им – това е стартовият пакет на българските звезди в дългоочакваното сръбско заглавие „Южен вятър 2“. Три години след като първият филм счупи рекордите в западната ни съседка и се превърна в най-гледаната лента от последните 2 десетилетия, авторът на поредицата Милош Аврамович се завръща с ново предложение за голям екран.

Христо Шопов и Ивайло Захариев, които участваха в дебютното заглавие, този път няма да профучат през киноафиша в Сърбия. Тяхното място от българска страна заемат Мариан Вълев, Захари Бахаров и Асен Блатечки.

И тримата изглежда ще продължат следата на наркотрафикантите от нашата страна, която бе започната още през 2018 г. Това стана ясно от премиерата на първия пълнокръвен трейлър на „Южен вятър 2“. От неизлъчваните до този момент кадри виждаме, че Блатечки ще пази гърба на Куката с пистолет в ръка. А Захари Бахаров ще бъде умът на българската групировка, като поне в рекламния клип го виждаме най-често на разговори с героя на Милош Бикович.

Жанрът на филма, както и фактът, че актьорът отново се събира пред камерата с Мариан Вълев, пък вкара в еуфория международната фенбаза на „Под прикритие“. „Иво Андонов и Куката се събират“, пише сръбски почитател на българската кримка, а поздрави актьорите получиха от десетки ентусиасти в социалните мрежи.

В категорията „най-популярни“ пък влезе самият трейлър, който се появи в YouTube преди дни. Според данни на екипа на „Южен вятър 2“ малко над 2-минутното видео е най-оборотното в момента на територията на Сърбия и Черна гора. Клипът пали кръвта на феновете още в България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения и Северна Македония. Премиерата на филма е заложена за тази есен.

Междувременно Аврамович обяви, че вече е завършил работа и по 4 от епизодите на втория сезон на сериала „Южен вятър“. Припомняме, че франчайзът е замислен като 3 филма и поредица от 3 сезона. Историята в сериала отново проследява същите главни герои. В дебютната порция епизоди пък с участие се разписа и Александър Сано. Снимките на поредицата ще продължат през лятото – между 1 и 15 август, в Белград. Сано няма да участва в проекта, като след премиерата на филма „Южен вятър 2“ ще стане ясно дали някой от останалите родни актьори ще продължи работата си със сръбските продуценти.

Previous post Софи Маринова призна истината за счупената си ръка
Next post Не е сама! Елен Колева намери своя Мечо