Божинов тренира на попфолк: Всеки ден сме на „Герена“

„Няма Коледа, няма Нова година. Всеки ден сме на „Герена“. Тренираме, готвим се“, това заяви с усмивка Валери Божинов в поредното си „Инстаграм“ включване от стадион „Георги Аспарухов“.

Нападателят на „Левски“ продължава да се готви усилено за пролетния дял от шампионата. Компания му правят възстановяващите се от тежки контузии Борислав и Радослав Цоневи, както и Ивайло Найденов. За фон в залата ехти български поп фолк.

През настоящия сезон 34-годишният Божинов записа едва 3 мача с екипа на „сините“ в първенството, като се отчете с една асистенция. Все още няма яснота дали опитният футболист попада в плановете на треньора Славиша Стоянович за пролетния дял от шампионата.

„Левски“ завърши есенния на незавидната 9-а позиция с 15 точки от 16 мача, но се стабилизира финансово след идването на новия генерален спонсор STRABAG и на „Герена“ се очаква сериозна зимна селекция.

Отборът се събира на 6 януари, като в първите два дни играчите ще преминат медицински изследвания, след което стартират подготовка за подновяването на Първа лига през февруари.