Брад Пит си купи къща за 40 млн. долара

Брад Пит е купил нов дом на брега на морето на стойност 40 млн. долара. Това съобщава Daily Mail, цитиран от БГНЕС.

Новото имение на актьора, построено през 1918 г., се намира на скалата на Кармел Хайлендс в Калифорния и има богата история: проектирано е от емблематичния архитект на XX век Чарлз Съмър Грийн, а в тази къща е живял известният американски писател Даниел Джеймс.

От 1999 г. насам къщата е собственост на Searock – компания, свързана с бизнесмена Джоузеф Ричи, който почина по-рано тази година.

Къщата е изградена от гранит, има сводести прозорци и покрив от керемиди в средиземноморски стил. Както отбелязва изданието, Пит е голям почитател на такива къщи.

През май тази година имението в Ню Йорк, в което Брад Пит и Анджелина Джоли са живели по време на брака си, бе обявено за продажба. Името на купувача не е известно, а имотът е продаден за 13,6 млн. долара.

По-рано стана ясно, че Брад Пит е подарил на бившата си съпруга Дженифър Анистън имението в Бевърли Хилс, където са живели заедно, за 50-годишнината им: това беше съобщено през май тази година, въпреки че се е случило още през 2019 г. Актрисата много съжалява, че не е откупила къщата обратно, затова Пит реши да я изненада като я купи и запише на името на актрисата.

Previous post Маги Халваджиян обра каймака на конкуренцията
Next post Златка Димитрова не заменя къмпингуването за нищо