Бременната Ратайковски скандализира: Детето само ще си избере пола

Супермоделът Емили Ратайковски изненадващо обяви, че е в очакване на първото си дете. 29-годишната красавица разкри новината, като позира със закръгленото си коремче за списание Vogue. В изданието тя написа и написа есе, чийто фокус са актуалните събития около нея – за половото възприемане и майчинството.

Там се разбира, че Емили и съпругът ѝ не искат да знаят пола на детето, не защото държат да бъде изненада, а защото двойката разглежда въпроса за половото разделение по по-различен начин от общоприетото.

“Когато със съпруга ми казваме на приятели, че съм бременна, първият им въпрос след поздравленията почти винаги звучи така: “Какво искаш да бъде?”. Обичаме да отговаряме, че не искаме да знаем пола, докато детето ни не навърши 18 години. Всички се смеят на това. В него обаче има голяма истина, която е много по-сложна от всички отличителни органи, с които може да се роди бебето ни: истината е, че в крайна сметка нямаме представа кой, а не какво, расте в корема ми. Кой ще бъде този човек? На кого ще станем родители? Как ще промени живота ни и кои сме ние?”

Тя призна, че харесва идеята да налага колкото се може по-малко стереотипи за пола на бъдещото си дете.

“Искам да бъда родител, който ще позволи на детето да се покаже пред мен. И все пак разбирам, че докато мога да се надявам, че детето ми ще може да определи само мястото си в света, то ще се сблъска с неоспорими ограничения и стереотипи около определяне на пол, преди да се научи да говори или дори да се роди” – пише Емили.

В началото на 2018 година тя се омъжи за милионера и филмов продуцент Себастиан Беър-МакКлард на тайна церемония в Ню Йорк, за която съобщи по-късно.