Брендън Фрейзър и Мишел Йео взеха „Оскарите“ за най-добри актьори в главни роли

Брендън Фрейзър получи „Оскар” за най-добър актьор в главна роля за участието си във филма „Кит”, предаде NOVA.

„Значи нещата изглеждат така, когато сбъднеш мечтите си. Благодарен съм на Дарън Аронофски, че ми хвърли един спасителен пояс – творчески”, бяха първите думи на Фрейзър, след като взе отличието.

„Оскар” за най-добра актриса в главна роля получи Мишел Йео за „Всичко навсякъде наведнъж”.

„Навални“ с Христо Грозев спечели „Оскар” в категория „Документален филм”

„Навални” с Христо Грозев спечели „Оскар” в категория „Документален филм”. „Ние дължим толкова много на Христо Грозев – нашият българин. Христо, ти рискува всичко, за да разкажеш тази история”, каза режисьорът на филма Даниел Роър.

Роър благодари за куража на семейството на руския опозиционер Алексей Навални.

„Благодаря на всички! Съпругът ми е в затвора, просто защото е казал истината. Съпругът ми е затворен, само защото защитава демокрацията. Алексей, мечтая си за деня, в който ще си свободен и нашата страна ще е свободна. Бъди силен, любов моя!”, каза съпругата на Навални – Юлия.

Във Facebook Теодор Ушев написа, че моментът е исторически, защото за първи път българин печели „Оскар”.

Документалният филм „Навални” проследява разкритията, които българският разследващ журналист прави, след като Алексей Навални е отровен през 2020 г.

„Всичко навсякъде наведнъж“ спечели „Оскар“ за най-добър филм

„Всичко навсякъде наведнъж“ спечели „Оскар“ в категорията за най-добър филм.

Научнофантастичната кунг-фу комедия с Мишел Йео е големият победител при филмите.

„Чувството е неописуемо. Тази награда е наша. Тя е на целия екип, на прекрасните хора, които го направиха възможен”, заяви продуцентът на лентата при връчването на престижната статуетка. И допълни: „Това е за баща ми, който както много емигранти, почина млад. Той ме научи, че хората са по-важни от печалбата и че никой човек не е по-важен от другия”.

„Благодаря на всички, които ни вдъхновяваха. Докато растях разбрах, че най-доброто, което можем да направим е да се пазим един друг от хаоса на този свят”, заяви режисьорът на филма Даниел Куан.