Бритни е вече свободна, прекратиха попечителството

Поп принцесата Бритни Спиърс празнува края на 13-годишното попечителство. Това реши съдът в Калифорния, като в мотивите е отбелязано, че певицата няма нужда от външен контрол както за вземането на лични решения, така и професионални.

Делото, което се проведе в петък, е преминало бързо, съобщава сп. Variety. Всички участващи в него са били на едно мнение – че попечителството върху състоянието и живота на Спиърс трябва да приключи.

Голяма роля в съдебното решение изигра планът, изготвен от адвоката на певицата – Матю Розенгарт, в който се изброяват конкретни стъпки, които да помогнат на Бритни да поеме контрол. Подробности около отделните стъпки в прекратяването на попечителството не са коментирани публично.

„Ангажирани сме с поетамно предаване на властта“, коментира адвокатът на звездата. Джон Зейбъл, който замести бащата на Бритни – Джеймс Спиърс, след неговото оттегляне, ще продължи да помага на певицата. Той ще има лимитирана административна власт върху финансите на изпълнителката на Criminal, която обаче ще е само временна.

Въпреки че решение относно попечителството вече е взето, съдът насрочи допълнителни дати за заседания по казуса – 8 декември и 19 януари.

Previous post Дясната ръка на Мани напусна „Игри на волята“
Next post Вижте Парис Хилтън в най-щастливия ѝ ден