Бритни Спиърс: Страх ме е от татко

Бритни Спиърс живее в страх от баща си и няма да поднови концертите на живо, докато той държи контрола над кариерата й. Това разкрива сайтът на Bbc въз основа на изявления на адвоката на звездата Самюъл Ингъм, направени след като съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Бренда Пени отказа да отстрани Джеймс Спиърс от ролята му на попечител, чрез която той контролира изявите и финансите на дъщеря си след психическия й срив и ментални проблеми през 2008 г.

Съдийката обаче е заявила, че ще вземе под внимание жалбата, която адвокатът на Спиърс има намерение да представи, за евентуално отнемане на тези права на Джеймс Спиърс в бъдеще.

„Клиентката ми ме информира, че се страхува от баща си. Няма да прави повече концерти, докато той отговаря за кариерата й“, заявил е Ингъм пред съдийката. В депозираните от него документи се казва, че попзвездата ще претърпи загуби и ще бъде наранена, ако на Джеймс бъде позволено да запази позицията си.

Адвокатката на Спиърс-баща Вивиан Лий Торийн пък отговаря на обвиненията, като твърди, че бащата е спасил певицата от дългове, възлизащи на 60 милиона долара. „Не мисля, че има каквито и да било аргументи в подкрепа на отстраняването на моя клиент“, казва тя.

Съдът освен това е одобрил доверено лице на компанията Bessemer Trust като сънастойник на 38-годишната Бритни заедно с баща й. Тази юридическа битка идва в разгара на продължаващата кампания #FreeBritney, като според феновете на певицата тя е контролирана и подтискана от своя баща.