Българска диско кралица се разведе с брата на скандален певец

Първата българска диско кралица Венета Рангелова се разведе с мъжа си – певеца Бойко Неделчев, брат на прочулия се като Икебаната техен колега Деян Неделчев, пише „Телеграф“.

Музикалното семейство е разтурило брака си 25 г. след сватбата. Пред съда съпрузите са обявили, че го правят по взаимно съгласие и затова дори не са наели адвокат.

Разделили са парите и вещите си още преди самото дело, което е приключило само с едно заседание, като тя няма претенции към издръжка за сина им Анджелин, тъй като той вече е голям и на 6 май ще навърши 27 г.

Изпълнителката на хитовете „Хей, Робинзон“, „Обещай ми светло минало“ и „Като огъня жена“ се залюбва с Бойко Неделчев в началото на 90-те, след като приключва дългогодишната си връзка с мениджъра Панайот Марков – Чочо.

Той е девер на колежката й Маргарита Хранова (мъжете на певиците са братя), но след демократичните промени напуска страната и се установява във Франция. Чочо е човекът, който взима Венета от популярната вокална група „Стил“ и подпомага началото на самостоятелната й кариера. Тя става звезда на родното диско още с първите кавъри, които прави на български по хитовете от музикалния филм „Флашданс“ и на Принс – „Почакай, лято“ и „От любов“.

Занизват се многобройни концерти и участия, а с хонорарите пловдивчанката успява да си купи жилище и става съседка на поп краля Емил Димитров в столичния квартал „Княжево“. Тъй като апартаментът е придобит преди брака, Бойко Неделчев няма претенции към него, пише в решението на съда, което е само половин машинописна страничка.