Ваня Джаферович избухна: Що за малоумщина?!

Бившият футболист Ваня Джаферович разказа за премеждията, през които семейството му е преминало, завръщайки се в България от родната му Хърватия.

„Aд, безумие и тотална анархия! Що за малоумщина? Наистина не мога да повярвам колко неадекватен министър на здравеопазването, както и хората около него, имаме в момента“, пише победителят от „Сървайвър“ във „Фейсбук“, изразявайки недоволството си от мерките, въведени от Стойчо Кацаров, пише plovdiv24.bg.

Целият разказ на Джаферович за преживяното:

„Прибираме се с Жени и децата от Хърватска днес. Бяхме една седмица там, за да видим майка ми, тя да се нарадва на Леа и Бо, както и да свършим някои неща. Обаждаме се преди заминаването ни на какви ли не министерства, за да сме сигурни какви документи ни трябват. И двамата сме ваксинирани, даже сме го и преболедували.

Казват ни, че ни трябва сертификат и нищо друго. В Хърватска всичко беше наред, сканираха ни сертификатите, но на връщане ад, безумие и тотална анархия.

Само да вметна, че в Хърватска 70 процента от населението е с ваксина, имат доста нови случаи на ден, но повече от сто процента по-малко починали на ден от България.

Пристигаме ние, а на летището опънати едни маси и проверяват нещо. Маски не се носят, записва се нещо уж, абе положението е каменната ера. Идва ред на нас и аз давам сертификати (поглеждат се, но не се сканират) и очаквам, че всичко е наред.

Но те ми искат и PCR тест. Аз казвам, че имаме сертификат и че в Хърватска сме минали с него. Не можело, казват ми. Трябвало и сертификат и PCR.

“Каква е логиката?“ – питам аз.

“Така е наредил министъра! Идвате от червената зона“ – отговарят ми.

Няма значение, че ние сме тъмно, мръсно кафява зона вече, и че умират по 300 човека на ден, 20 процента са ваксинирани (от които половината с фалшив сертификат), а аз идвам от държава на Европейския съюз, където всички са ваксинирани, а и ние с Жени включително.

“Разбирате ли, колко е безумно това нещо? Никъде в Европа не искат PCR, ако си ваксиниран, евентуално се налага някъде да се направи антиген тест, а ние тук сме решили да се правим на много стриктни и отговорни или просто да пълним касата на бюджета“, констатирам аз.

“Така е написано в наредбата, разпишете се тук, трябва да си направите PCR тест в срок от 24 часа. Ако резултатите не са готови до тогава сте в карантина, докато не ги получите“, отвръщат ми.

Що за малоумщина е това? Бях решил да не пиша нищо във връзка с мерките и ваксините, но наистина не мога да повярвам, колко неадекватен министър на здравеопазването, както и хората около него, имаме в момента. То даже е жалко, нелепо и тъжно.

Хора, които не знаят какво правят и къде се намират, а са сложени на такава позиция, която изисква сериозни знания и познания. Сещам се за онези PR кампании с подаряването на часовниците, тъпите им колажи и си мисля само… Господ да ни е на помощ.

Дано резултатите на PCR теста да излязат до утре. Ако не са готови, ще съм в карантина, до тогава ще си джиткам и ще правя каквото си искам. Такъв бил закона…“.

Previous post Най-привлекателната мъжка черта за жените
Next post Всички завиждат на Крум Савов! Хубавата Мая смая с безкрайни крака