Васко Кеца разкри тайната на две провалени сватби

Изплува интимна тайна от миналото на Васко Кеца. Поп иконата на родната естрада Васил Найденов има две големи любови досега, като с едната е стигнал до брак.

Но нещата са разсъхнали. На любимата си посвещава и най-хубавата си песен „Адаптация“. Двамата живеят заедно 8 месеца. Васко трупал слава като певец.

Родителите били от известна фамилия и не им се искало дъщеря им да свързва живота си с музикант. „Накрая стана тяхната. Омъжиха я за син на човек от ЦК на БКП. Аз сам разбрах, че нещо не върви и се отдръпнах“, разказа Кеца пред „България Днес“. Сега той е на 70 години е сред най-заклетите ергени в музикалните среди

След като се разделил с Ани – любовта на живота си, най-добрият български изпълнители я видял в Чикаго, когато правил концерт там. „Разплакахме се, все пак бяха минали 7 години от срещата ни, говорихме почти два дни и си спомнихме миналото“, споделя Найденов.

Жената за която той говори е Ани Върбанова. Тя грабна през 1977 година голямата награда на Международния конкурс за изпълнители „Златният Орфей“. Когато се влюбва в нея Кеца е в първи курс на естрадния отдел на консерваторията със специалност пиано, а Ани учи пеене в по-горен курс.

За разлика от него тя набира популярност още като студентка, печели конкурси за членове на различни групи. Впечатлен от силите й Васко я следва по петите без да пести думите си за силните любовни чувства, които питае към нея. Често оставя огромни букети пред вратата на квартирата й. Певицата продължава да гледа на него като на колега и музикант. По-късно Ани се жени, а после пък се развежда.

Преди Ани изпълнителят на „Спри не си отивай“ има детска, но много силна платоническа любов, която продължила доста дълго във времето. Тя е със съученичка му Людмила Котарова, която днес живее в Братислава и е преводач.

През годините хиляди са били фенките влюбени в Кеца, но двете му най-важни приятелки са Силвия Кацарова и Богдана Карадочева.