Васко Кеца съжалява българските пенсионери

„Мъчно ми е за всички пенсионери в България, защото повечето, които нямат подкрепа от близките си, се мъчат и едва свързват двата края“, коментира в скорошно интервю големият певец Васил Найденов.

„Цените в магазините са изключително високи за повечето възрастни хора и неведнъж съм виждал как си броят паричките с тъга, преди да влязат в да ден магазин, за да пазаруват“, каза той пред „Ретро“.

Гласовитият изпълнител смята, че е време нещата в страната ни да се променят и поради тази причина е абсолютно категоричен, че ще гласува на предстоящите избори.

Припомняме, че Васил Найденов, както и други над 100 големи музиканти, които са без пукнат лев пенсии, вече ще получават пожизнени месечни пенсии от държавата, след като това бе гласувано от парламента през март. Става дума за творци, работили на щат към Държавно обединение „Музика“, чиито документи за трудов стаж не присъстват в архивите. Причината за липсата на документите е пожар, при който изгарят архивите.

За разлика от мнозина Васил Найденов не оплаква своето финансово положение, нито малката си пенсия, тъй като все още е засипан с музикални ангажименти и не спира да обикаля страната, за да пее. А хонорарите му не са никак малки – все пак Васко Кеца е един от най-високо платените звезди у нас. Той обаче е искрено притеснен за свои колеги, които вземат още по-малко пари от него.

„Това не е справедливо. Всички ние сме се трудили толкова много години и за мен е подигравка мои колеги, огромни таланти, да не могат да се справят с бита“, коментира Найденов.