Вдовицата на Коста Цонев продаде дома им за солидна сума

9 години след смъртта на легендарния актьор Коста Цонев, неговата вдовица Ели продаде семейния им дом в Бистрица за сумата от 950 000 лв.

Последната спътница в живота на легендата, с която бяха заедно 32 години, е продала прословутата резиденция в софийското село, където той изкара последните мигове от живота си. „Много е голяма за сама жена като мен, а и поддръжката ѝ е трудна“, обяснява решението си Ели.

В продължение на 3 години бившата куклена актриса се опитваше да продаде апетитния имот. Мераклии да станат собственици на имота имало в изобилие, но от сантименталност Ели подбирала внимателно кандидатите.

Още докато Коста Цонев бе жив, неговата вдовица се преквалифицира от актриса в брокер на недвижими имоти и в последните години от живота му именно тя бе главата на семейството. Кантората на 61-годишната Ели е успяла да сключи сделката за покупко-продажба и така си е спестила тлъстата комисионна за брокери, пише „Уикенд“.

Противно на очакванията тя да намали цената и да хариже имота почти за без пари, правела точно обратното. Постепенно вдигала цената и последната, обявена от нея сума, възлизаше на 485 000 евро, което се равнява на 948 000 лева, посочва още изданието.

Според информацията къщата на Коста Цонев се простира на 350 квадрата разгърната площ, а дворът ѝ е цели 750 квадратни метра. Облицовката отвън пък е от скъп камък. Преди време втората жена на Коста Цонев бе споделила, че ако успее да продаде къщата, ще използва парите, за да започне нов живот във Франция, където живеят нейният син Николай от предишен брак и любимата ѝ внучка Виктория.

Въпросната резиденция в Бистрица актьорът ѝ оставил малко преди да си отиде. 3 години преди да почине, Коста Цонев предвидливо разпределил наследството си. За да няма война с останалите му наследници, актьорът от „Дом за нашите деца“ и „Баща ми, бояджията“ оставил апартаментите си в София на двете си деца Теодора и Димитър, а къщата в Бистрица продал на своята тъща на символична цена.

Въпреки липсата на имотни драми, вдовицата на актьора не била в топли отношения с неговите наследници. Тя не поддържала връзка нито с дъщеря му Теодора, нито със снаха му Мариана – съпруга на покойния журналист Митко Цонев, още по-малко пък с внуците му Деси и Димитър-младши.

Втората жена на звездата от „Господин Никой“ нямала никакъв контакт и с първата му съпруга Анахид Тачева, която се е установила да живее в Ню Йорк. Както е известно, актьорът имаше 3 брака, като два от тях бяха с бившата тв говорителка Анахид Тачева.

Любовната история на Коста Цонев и последната му жена, която бе с 31 години по-млада от него, е достойна за латино сериал. Двамата прекарали 32 години от живота си заедно, като 26 от тях били женени. Ели била едва на 14 години, когато се влюбила в кинозвездата. След това се омъжила за първия си съпруг, родил се синът им Николай, но бракът им не вървял много добре.

Ели се запознала с актьора на негово представление близо до Пловдив. Връзката им започнала още тогава.

„С Коста Цонев заживяхме заедно 4 години по-късно. Предполагам, че не съм била единствената жена в неговия живот през това време, той има слава на плейбой. Аз знаех за още четири дами, но няма да им казвам имената, защото са щастливо омъжени. През 1986 г. той бе за кратко в Австралия. След това дойде във видинския куклен театър, където бях актриса, и каза:

„Мислих много в Австралия, ти си жената за мен, ела в София”. Съгласих се при условие да нямаме странични връзки. Неговото условие бе – без брак и без да правим деца. Така от края на 1986 г. заживяхме заедно в Бистрица. Той беше на 57, а аз – на 28 години. След няколко години, вече бях на 35, му предложих да се оженим, защото имах агенция за недвижими имоти, печелех добре, но беше много трудно да съчетавам бизнес в София с живеене в Бистрица. Той ми каза: „Добре, бе, подготвяй документите“. Впоследствие дори забременях, но не можах да задържа детето.

Коста Цонев беше много приятен събеседник, не е толкова строг и суховат, както изглежда от ролите. Не се държеше като възрастен човек, често обикаляхме планината. Залежа се едва след операцията на сърцето, и то не заради нея, а защото падна и си удари главата. След това вече не можеше да пази равновесие. Отиде си бързо, за секунди. Докато четеше вестник във Военна болница, падна върху вестника и само каза: „Какво ми стана?“, разказва вдовицата на кинолегендата.

Previous post Анелия разкри има ли мъж до себе си
Next post Цветана Манева гледа Алекс Сърчаджиева от първи ред