Венета Райкова показа снимка от абитуриентския си бал

В края на абитуриентките балове, Венета Райкова реши да се върне назад в миналото и да покаже как е изглеждала на своя. 48-годишната водеща и писателка качи в Instagram стара снимка, на която позира с „единственото момче в класа“. Както самите можете да видите, Венета е била облечена в къса червена рокля.

Публикуваме поста ѝ без редакция:

„31 май 1992г. – на моя бал. Тук съм с единственото момче в класа, всички момичета се снимахме с него в ресторанта на хотела срещу Народното събрание, където беше бала на 130 СОУ “Ст. Караджа” гр. София. По онова време на почит бяха не скъпите придобивки, а образованието, винаги съм била отличничка! От 4 до 7 клас по биология ни преподаваше съпругата на министъра на търговията Христо Христов, но не сме били елитна гимназия, кв. Левски, до Герена, казвам го с мисълта, че моите знания не са били равностойни на шестиците в елитните гимназии, но винаги съм учила много!

После завърших две висши – право и икономика, пак с отлични оценки! Затова всяка година съм в шок от лудото харчене на пари за баловете, родители теглят заеми за скъпи дрехи, които после няма да бъдат облечени и пълнят ресторанти, защото детето им завършило средно образование?! Какво постижение е това?! Животът започва на следващата сутрин след бала! Това е истината! Сблъсъкът с реалността!

Какво ще направиш след бала?! Аз ще ви кажа какво направих – сутринта след бала в 9ч. бях на работа – първи работен ден на трудов договор след като спечелих конкурс няколко дни преди това за репортер във в-к “Хайлайф”! Така че утре ще празнувам 30г. трудов стаж официално по документи! Така че не се вълнувайте, млади хора, от бала след гимназията с парите на мама и тати, а се гответе за деня след него – университет, работа, собствени пари!

Всяко усилие се възнаграждава! Защото сега ми гледате сторитата всеки ден от май до септември единадесето лято как се излежавам до басейна на кооперацията, в която живея, но зад гърба ми освен шезлонг има 30г. трудов стаж!

И всичко, което имам съм си го купила сама, нямам заеми, нямам кредити и лизинги, няма мъже, които после да си го поискат, а с 30г. трудов стаж и отлични оценки всеки ден в университета на живота! Щом съм могла аз, ще можете и вие! Успех.“