Вергов нищи убийство с истински Кобри в „Отдел Издирване“

Командоси от отряда за задържане на столичната полиция „Кобра“ участват в най-новия сериал на Nova – „Отдел Издирване“, чиято премиера е в петък в 21 ч. „Благодарим им, защото те откликнаха веднага и ни подкрепиха в нещо, което за тях не е всекидневие“, каза на специална онлайн среща с журналисти вчера сценаристът на продукцията Александър Чобанов, работил по хитовия „Дяволското гърло“. Той допълни, че зрителите ще имат възможност да видят Кобрите в действие и се пошегува, че по време на снимките са изхабили доста патрони, докато извършват акция по залавяне на опасни престъпници.

Сюжетът се завърта около мистериозно убийство, което се превръща в лична трагедия за героите на Ана Пападопулу и Юлиан Вергов. „Моят герой се казва Камен Петков – шеф на „Отдел Издирване”. Издирваческата дейност се оказа много интересна – всеки детайл от местопрестъплението е от значение. По принцип е много трудно да се разказва подобен тип история, но е много интересно, защото изскачат нови и нови улики и се стига до желания резултат – положителен или отрицателен”, казва Вергов за героя си. Актьорът харесва сериала, защото той поглежда на българския полицай малко от по-друга страна.

„Не от тази, която сме свикнали да виждаме доста често, не само по телевизията, но и по филмите. Полицаите са много стойностни хора. В сериала виждаме техния личен живот и проблеми. Както и борбата да не прескочиш границата, да стоиш в параметрите на закона, която е много трудна. В течение на сериала има и убийства на полицаи. Виждаме как залавят убиеца и как се въздържаш, за да не го убиеш или да му причиниш нещо друго. Това е един много труден процес на борба със себе си“, разказва още той.

„Моята героиня се казва Ралица Петкова и е зам.-директор на СДВР – на нейно подчинение са както издирвачите, така и „Отдел убийства” и „Отдел наркотици”, всички подслужби. Образът е много любопитен, тя има сериозна лична история, която се разкрива през целия сезон”, казва Ана Пападопулу, която изпълнява другата главна роля в сериала.

В тандем пък играят Христо Петков и Елена Телбис. „Аз играя старши инспектор Валери Русев. Шеф на отдела е героят на Юлиан Вергов, който се казва Камен Петков, а иначе съм комбина с Елена Телбис – тя е моят партньор в работата. Имаме и ИТ специалист, който помага за част от работата, която е много далечна за моя герой. Сюжетът е много заплетен. Има различен тип издирвания, с които се занимаваме – търсим както изчезнали, така и хора, които да ни помогнат в достигането до информация”, разказва Христо Петков. „Моята героиня е много бойна жена, голям професионалист.

Тя е в партньорска двойка с героя на Христо Петков – старши инспектор Валери Русев. Той е най-добрият партньор, който човек може да има“, пък казва Телбис. Роля в полицейския екип има и Иван Бърнев – „Моят герой Радо Йорданов е криминален психолог. Досега не съм влизал в подобна роля, а и той е създаден по истински прототип. Това, което ми харесва в него, е, че винаги се появява в такъв момент, в който да обърне нещата и те да се разрешат. Юлиан Вергов обаче е човекът, който води основното разследване“.

В сериала има и международно участие, осъществено от хърватската звезда Ива Михалич, участвала в сериал, режисиран от носителя на „Оскар” Дани Станович. В „Отдел Издирване“ тя играе ролята на Татяна Станкович – елитна хърватска компаньонка. Актрисата е положила големи усилия, за да проговори езика на колегите си, но веднага се е вписала в екипа.

„Беше предизвикателство за мен да говоря на български, защото аз дори не знаех как да чета кирилица и трябваше да наблегна първо на това, за да мога да прочета сценария. Аз обичам да уча нови неща и беше много полезно за мен”, казва с усмивка Михалич. Сценаристи на „Отдел издирване” са Александър Чобанов и Владислав Тинчев. Режисьори са Димитър Димитров и Виктор Божинов, а музиката е специално композирана от Максим Ешкенази.

Previous post Филип Буков тренира като автомобилен състезател
Next post Какво се случва между Димитър Рачков и Ани Халваджиян?!