Веселин Маринов заживя в планината

Веселин Маринов изповяда в тв ефира преди дни, че все по-рядко се връща в родното си място Полски Тръмбеш. „Много райони в страната са обезлюдени и продължават да се обезлюдяват – не скри тъгата си изпълнителят. – Връщат се там само възрастните хора. Младите, които искат да се развиват, не го правят. Нужна е заради това и генерална промяна в политиката на държавата. Родното ми място е любимото ми, но истината е, че все по-рядко ходя.

Причината е, че там няма при кого да отида. Ходя, за да видя един-двама приятели, които ми останаха. Иска ми се да ходя по-често, но ми остана само тъга. Много е тежко. За мен нещата са необратими. Това, което предлага животът в малките села, не дава отговор на решаване на проблемите. Живял съм дълги години в чужбина и знам, че има как да се оправят и решат проблемите, но всичко е въпрос на управление“.

Веселин Маринов говори и за ролята си на дядо. „Много пъти казвам на дъщеря ми и на зет ми, че искам да ме изчакат още една-две години, след това да ми дават внуците, да ги възпитавам – призна Веселин Маринов. – Да ги възпитавам на онези ценности, на които съм възпитаван и самият аз. Искам да ги науча да обичат така България, както са ни учили нас. Покрай вируса имахме доста проблеми в семейството. Всички го изкарахме.

Минахме по различен начин, имахме трудни моменти, но сега всички сме щастливи. От известно време не живея в София, в планината имам едно местенце, като от две седмици те са ми на гости и се чувствам страхотно. Факт е, че с жена ми се грижим за децата ми и внуците, пея им постоянно. Страхотно е“.

Веселин Маринов разкри подробности и за жената, която в момента е до него – Веселина. „Любовта не е по поръчка – призна той. – Няма как да я предвидиш. Така се промени животът ми за последните 15-16 години, че всичко, което пеех, бе за някой друг, но не и за мен.

Сега съм наистина щастлив. Веселина участва в един мой клип. Не бе трудно да я накарам да го направи. Като излезе албумът ми, тя много хареса песента и сама предложи да участва. На нея много ѝ хареса. Тя наистина се забавляваше, а и в клипа се видя химията помежду ни“.