Взима скъпо! Колко струва един час при Мариана Векилска

Мариана Векилска не спира да изненадва с промени в професионалния си и личен живот. От седмица насам водещата на обзорното предаване „България в 60 минути“ по БНТ работи и на второ място, защото не й стигали парите. Новата позиция обаче не е съвсем свързана с телевизията или журналистиката, а с йогата.

Мариана е станала сертифициран инструктор в зала за йога класове, намираща се точно срещу сградата на националната телевизия. Така тв водещата притичвала от едното на другото си работно място буквално за секунди.

Тя водела сеанси в понеделник и петък от 13 часа. За да стане преподавател обаче, преминала през едногодишно специализирано обучение, след което взела кетап за сетифициран инструктор.

Справка показва, че урок по йога при Векилска, преминаващ в рамките на 1 астрономически час, струва 15 лева на човек. Това дава възможност на журналистката да си докарва солидни допълнителни доходи към заплатата си от телевизията, възлизаща на няколко хилядарки. Ръководството на БНТ и колегите й знаели за новото начинание и я подкрепяли.

Тя разчитала именно на колежките си, както и на близки и познати, които да посещават класовете й поне на първо време, докато си натрупа кръг от клиенти. Мариана не е запалена по йогата отдавна и не се влюбила в упражненията от самото начало. Когато приятелка я завела, й се сторило прекaлено скучно за човек като нея, който е свикнал на динамика и е практикувал винаги по-интензивни спортове, пише „Ретро“.

През годините журналистката е танцувала модерен балет, занимавала се е активно с аеробика, плуване и ски, а в най-добра форма бе в годините, в които не излизаше от боксовата зала и бе станала почти професионалистка на ринга.