Вижте кои са четирите най-грижовни зодии

Искрено грижовните и съчувствени хора са рядкост в живота ни. Смисълът на тяхното съществуване се крие някъде извън егото и собствената им личност, те искат да направят света по-добро място. Има няколко знака от зодиака, чиято природа помага на човек да забележи другите и техните нужди, пише actualno.com.

Риби

Знакът Риби в астрологията се свързва с милосърдие и състрадание. Рибите получават удовлетворение като правят нещо за другите. Представителите на този знак са тези, които се отказват от всичко, когато трябва да помогнат на някого. Дори ако за това те не получават нито благодарност, нито награда. Силното влияние на знака Риби в хороскопа прави човек изключително симпатичен. Всичко, което касае страданията на други хора, го удря в сърцето. За типичните представители на знака е трудно да кажат „не“, дори когато разбират, че отказът ще бъде по-мъдро решение – и много хора се възползват. Често се случва Риби да помагат на бездомните, да хранят бездомни животни, да се тревожат до сълзи от малтретирането на деца, екологични проблеми и други глобални проблеми.

Рак

Подобно на Рибите, Ракът има силна емпатия. Но в случая с Риби съчувствието и загрижеността за другите се простират далеч извън рамките на ежедневието им. А Ракът в това отношение, напротив, е фокусиран върху това, което е близо до него. Тоест Ракът е изключително пристрастен към проблемите на своите роднини, приятели и близки. Той чувства емоциите им като свои. Ракът може да се тревожи за проблемите на другите дори повече от тези, чиито са самите проблеми. Представителите на знака са способни да се потопят в чуждата мъка толкова много, че ще насочат всичките си сили към грижа за страдащия, забравяйки за себе си, а Ракът не смята, че това е странно.

Козирог

В Козирог грижата се съчетава с разумност и надеждност. Винаги можете да разчитате на него, ако имате нужда от помощ. Ако Козирогът не може да помогне, той ще каже това директно. Не обича да дава фалшиви надежди. Въпреки известната изолация и студенина, която често се приписва на Козирог, той се съобразява с останалите. Планирайки неща, в които други хора са замесени с него, представителят на знака Козирог може да жертва удобството си в полза на останалите. И ако говорим за връзките му с близките, това е случаят, когато партньорът е внимателен, надежден и в същото време ненатрапчив. Козирогът се грижи за любимия си, предпазва го от несгоди и оставя всичко, което е направил за това зад кулисите.

Дева

Неочаквано главният перфекционист на зодиака е доста грижовен. Ако Ракът, например, може да бъде наречен „грижовна майка“, то Дева е „грижовен лекар“. Ако някой от близките ѝ се нуждае от помощ, Девата определено ще отговори. Да, този знак обича, когато всичко му е от полза. Но той също обича да спазва високи морални стандарти. Що се отнася до грижата за другите, Девата просто се заема и прави, като не изисква нищо в замяна. Тя обича, когато всичко е наред. Обикновено хората със силно влияние на този знак в хороскопа всъщност не се поддават на емоциите, мислят много, показват любов сдържано.

 

Previous post Ретроградната Венера носи безпаричие до пролетта
Next post 10 техники да се почувствате секси веднага