Вижте коя е красивата съпруга на новия председател на парламента

Най-младият председател на Народното събрание в новата история на България – 34-годишният Никола Минчев, е щастливо женен въпреки младата си възраст. От 6 години той има брак с любимата си Силвия, с която имат връзка от преди да минат официално под венчилото. Юристът срещнал любовта на живота си именно в работните дела, защото красавицата, родом от Пловдив, е адвокатка също като него.

Двамата се венчават на пищно сватбено тържество през ранната есен на 2015 г., а любовта си скрепяват и с две дечица. Минчев, който е роден в Перник, е завършил 91-ва Немска езикова гимназия в столицата и Софийския университет. Там право е учила и неговата съпруга. Освен професията Никола и Силвия имат и друга обща страст – фенове са на футбола и обичат спорта. 34-годишният шеф на парламента обаче не се колебал дълго по кой път да поеме, защото е потомствен юрист.

Оказва се, че майката на Никола – Весела Минчева, има славата на един от най-добрите специалисти по капиталовите пазари, уважаван арбитър в такива спорове. Тя е и първият председател на Комисията по ценни книжа след създаването ѝ. По-късно Весела Минчева е един от стълбовете в кантората „Гугински, Джингов, Величков и Кючуков“, в която и синът ѝ работи до преди да напусне през този септември, за да прави политическа кариера. Бащата на новия парламентарен шеф също е адвокат, специалист в наказателните дела.

Никола обаче не е първият политик във фамилията. Интересна част от биографията му е фактът, че прадядо му – Сирко Станчев, е бил два мандата депутат преди 9 септември 1944 г. Той е един от народните представители, подписали декларацията за спасяването на българските евреи. Бил е осъден на смърт от Народния съд. На негово име е кръстена улица в Златоград, а приживе той е бил и адютант на Цар Борис III, пише „Ретро“.

Previous post Мистерията падна! Ева Веселинова показа уж! бащата на близнаците
Next post „Черешката на тортата“ се завръща в ефира