Вижте най-добрите плажове за семейства с деца в Турция

Турция има огромна крайбрежна ивица и милиони хора всяка година избират да се насладят на нейната красота. Понякога е трудно човек да се ориентира къде да избере да отиде на почивка.

Изборът се усложнява още повече, когато почивката е семейна и трябва да мислим за много неща едновременно.

Независимо дали обичате приключенията или цените повече красотата на природата, в Турция има много плажове, които са подходящи за цялото семейство.

Вижте кои са най-хубавите сред тях:

Изтузу, Далян

Този плаж е известен с това, че е пощаден от масовото застрояване благодарение на природозащитниците. Той е важно място за размножаването на костенурки карета и е идеално за семействата, обичащи природата.

Пясъчният плаж се намира на 20 минути с кола на юг от Далян и представлява дълга ивица с мек пясък, разделяща морето от река Далян. Водата там е топла и спокойна, подходяща за плуване. В близост има непретенциозни кафенета, предлагащи шезлонги и чадъри, информира “The Telegraph”.

Чирали, Анталия

В долина, обградена от борови гори, се крие този 3-километров плаж с пясък и малки камъчета, които е останал непокътнат отново благодарение на опазването на костенурките карета. Намира се на един час с кола югозападно от Анталия.

Плажът е изключително спокоен и популярен сред семействата. Има няколко кафенета, можете да наемете каяк и да разгледате останките от древния Олимпос, намиращи се от едната страна на плажа. Ако решите да си направите разходка нагоре по хълмовете, ще откриете постоянно горящия огън на Химера.

Заливът Кабак, Фетие

Недалеч от красивия, но доста претъпкан с туристи Олюдениз, заливът Кабак е идеален за приключенски настроени семейства с по-големи деца заради леко екстремното спускане надолу към плажа. Но когато стигнете, там ви очаква невероятно красив плаж със спокойна и топла вода, подходяща за гмуркане. Можете да хапнете на плажа или в ресторантите по пътя.

Гюмюзлук, полуостров Бодрум

Ако искате да дадете урок по история докато сте на плажа, карайте 20 минути на юг от Яликавак до уединения Гюмюзлук, където някога се е намирал древният град Миндос. Сега там е пълно с археологически обекти.

Освен това има дълъг плаж с пясък и камъчета, страхотни рибни ресторанти и пътека във водата, по която можете да минете с децата при отлив, за да стигнете до Заешкия остров – друг археологически обект, завладян от истински зайци. Можете да се гмуркате в кристалната вода или да скачате от скалите.

Битез, Бодрум

На няколко километра западно от центъра на града се намира това крайбрежно предградие с прекрасен пясъчно-чакълест плаж и с няколко бара и ресторанти. Това е и място с училища по уиндърфинг и гребане. Идеално е за начинаещи заради своя защитен залив и плитка вода.

Previous post Мъжките имена, които носят на притежателите си много пари
Next post Съпругата на Уил Смит: Майка ми ме принуди да се омъжа за него