Вижте най-фалшивите приятели сред зодиите

Животът често ни поднася неприятни изненади. А най-лошо е, когато са свързани с хората, на които имаме най-голямо доверие – приятелите. Истинският приятел е в известен смисъл втората ни половинка. На него можем да кажем всичко и да разчитаме винаги на подкрепата му, пише jenata.blitz.bg.

Понякога обаче човек само може да се прави на такъв, а дълбоко в себе си да ни мрази или да се окаже, че не е толкова искрен в намеренията си.

Според астролозите представителите на пет знака от зодиака няма как да попаднат в графата „истински приятел“. Те изглеждат лоялни и разбиращи, усмихват се и правят комплименти, но всъщност се оказват негодници.

Ето с кои зодии не трябва да поддържате близки отношения, ако не искате да ви забият нож в гърба:

Дева

Девите са се научили перфектно да носят маската на предани приятели. Те са мили и отзивчиви, готови са да помогнат със съвет и винаги ще са до вас, когато ви е скучно и се нуждаете от компания.

Представителите на този знак лесно ще се превърнат в най-добрия ви приятел, защото времето, прекарано с тях, е прекрасно. Но не бързайте да им доверявате най-съкровените си тайни! Те ще ги раздухат на всички страни, ръководейки се единствено от собствените си егоистични планове и цели.

Представителите на тази зодия са потайни и нямат приятели, защото не допускат нито никой до себе си. Затова, ако не искате да бъдете разочаровани и излъгани, стойте далеч от Девите.

Водолей

Водолеите също са фалшиви приятели, въпреки че на пръв поглед изглеждат по съвсем различен начин.

Те винаги проявяват искрен интерес към живота ви. Първо ще разузнаят как е минал денят ви, какъв сте искали да станете като дете и други невинни подробности от живота ви. След това настоятелно ще поискат да разберат колко пари изкарвате и какви са отношенията ви с половинката.

Те трябва да знаят всичко за приятелите си, защото обичат да ги подчиняват и контролират. И като едни подли изнудвачи, ще използват информацията срещу вас. Клюки, интриги – това са нещата, към които представителите на тази зодия няма да се поколебаят да прибегнат дори по отношение на най-добрия си приятел.

Риби

Представителите на тази зодия най-често се характеризират с мек характер и нежелание да влизат в открити конфликти. И често им се налага да лъжат, за да излязат от неудобна позиция.

Рибите са склонни да живеят в някой от своите фантастични светове, обичат да изопачават нещата и са в състояние да ви представят пред хората в съвсем различна светлина.

Затова бъдете нащрек с тях. Те могат лесно да се обидят и да съсипят репутацията ви!

Телец

Когато хората, родени под този зодиакален знак, се сприятеляват с някой, много често не се водят от искрени чувства. Те се опитват да се сближат с хора, които са полезни за тях.

Освен това за Телеца е важно всяка негова дума и действие да предизвиква възхищение. Иначе що за приятелство е това?

Той често ще ви използва като свой личен психотерапевт или кърпичка, с която да бърше сълзите си. Телецът няма да се замисли, преди да цъфне на прага ви без покана, за да се оплаче от живота, очаквайки подкрепа и утеха. А когато дойде ред за вашите проблеми, ще ви обърне гръб!

Козирог

От една страна, тези представители на стихията Земя могат да бъдат наистина верни и предани другари, способни да съхранят приятелството в продължение на много години. Но периодично ще показват трудния си характер, провокирайки кавги и скандали.

Хората, родени под този знак, са много отмъстителни. Те никога няма да забравят грешките ви или обидните думи и действия по свой адрес.

Скарате ли се с такъв човек, рискувате да станете герой на най-ужасните клюки – така отмъщава Козирогът. Затова е по-добре да не се сближавате твърде много с хората от тази зодия и да поддържате малка дистанция в общуването.