Вижте острова с необичайна форма, на който малко хора са стъпвали

Въпреки че привлича много любители на природата, местната статистика сочи, че само девет души са се разхождали на този остров.

Остров Клефт, по-известен като Скалата на черепа, е част от Национален парк Виктория в Австралия. Това е малък остров с невероятна форма, който привлича много внимание.

Поради своето местоположение силните ветрове и вълни с течение на времето са оформили острова, тоест има пещера с ширина 230 метра, дълбочина 60 метра и височина 60 метра.

Въпреки че привлича много любители на природата, местната статистика показва, че само девет души са се разхождали на този остров, по-малко, отколкото на повърхността на Луната.

Причината за това се крие в недостъпността на острова и високите и хлъзгави скали, по които катеренето може да бъде наистина опасно.

Един от малкото късметлии, които посетиха острова, е журналистът Нийл Оливър, който го направи в телевизионния сериал по австралийското крайбрежие от 2015 г.

Той и екипажът му се спуснаха с хеликоптер до върха на острова и кацнаха в пещерата.

Там те открили разлагащо се гюле, за което местните историци смятат, че произхожда от древни кораби, които са използвали острова като мишена за тренировки.

Previous post Сънища, които предричат раздяла с любимия
Next post Джена спира да пее, скоро ще ражда