Вижте… Секс съветите отпреди 100 години

„Затвори очи и изчакай да премине“, в днешно време определено не свързваме тази фраза със секса, но преди десетилетия това е било напълно уместен съвет от майка към дъщеря, пише trafficnews.bg.

За щастие, нещата доста са се променили. Преди век сексът по-скоро е бил източник на невежество и неудобство. Тема табу, за която не се говори и е абсурд да се задават въпроси. Някога сексът е бил напълно лишен от нежност.

До 50-те години на миналия век пък лекари препоръчвали на съпрузите да спят в две единични легла, тъй като било „по-здравословно“.

В края на 19-ти и началото на 20-ти век е било възможно да се научи за половия акт само от списания и учебници. От днешна гледна точка повечето давани тогава съвети са „абсурдни“ и дори „вредни“. Ето и няколко от тях:

Мъжът е господарят в леглото

Малко неща могат да обидят човек като жена, която му казва какво да прави по време на полов акт. Естествено, господинът решава как да го направи. Поне това пише Томас Д. Хортън в книгата си „ Какво мъжете не харесват при жените“ (1945).

Не правете секс нито твърде много, нито малко, а точно толкова, колкото иска вашият съпруг

Този съвет идва от д-р Уилям Джоузеф Робинсън , сексолог и един от най-ранните защитници на контрола на раждаемостта. Той обяснява истинското място на жените в книгата си Жена, нейният пол и любовен живот (1927). Той също така дава практически съвети на мъжете: пазете се от жени, които го искат твърде много, защото са секси вампири. Те изсмукват енергия от съпрузите си. Не забравяйте, че трябва да държите под контрол тяхното движение, за да не ви всмукват.

Но фригидните жени не са по-добри. Ако сте „сексуално аналгетична“ жена, д-р Робинсън съветва да не казвате на съпруга си твърде скоро.

„За мъжа няма значение колко удоволствие е действието, независимо дали си фригиден или не, ако той не знае, че си фригиден. И той няма да разбере, докато не му кажеш, а това, което не знае, няма да го нарани. Приемете този съвет. Това спаси хиляди жени от неприятности.“

Купете най-скъпото бельо. За предпочитание розово и с дантела

Нашият скъп секс експерт д-р Робинсън ще ви покаже как да бъдете умерени, но желани. Достатъчно секси, но не и курва. Инвестирайте в себе си. Купете си качествени бикини:

„От само себе си се разбира, че бельото трябва да е безупречно чисто, но всяка жена трябва да носи най-качественото бельо, което може да си позволи. И цветът трябва да е за предпочитане розов. А дантелата и воланите, за съжаление, придават привлекателност на бельото и радват обикновения мъж.

Имаше още един полезен съвет от списание от 19 век, наречено Ladies Home Journal. Списанието редовно предоставяше съвети за плетене на една кука, маниери на масата и дресинг за салати. Беше полезно и с бельо. За лятото бяха предложени леки и удобни бикини. Избягвайте тежки тъкани, но изберете достатъчно плътни, за да ви стоплят и да предотвратят настинки.

Не използвайте лубрикант

В „Разумният сексуален живот“ (1919) Харланд Уилям Лонг се противопоставя на всички лубриканти.

„Маслото не е естествен продукт на частите, върху които се прилага, химически не прилича на тяхната секреция и е неразумно, нехигиенично, ако не и мръсно, да се смазват деликатните органи с течен извънземен по природата им.

Заключение: без мръсни масла, само естествени секрети. И още един съвет: не парадирайте с деликатните си органи!

Давайте малко, рядко и неохотно

Рут Смитърс обяснява как можете да направите всичко възможно, за да предотвратите полов акт:

„Докато сексът е отвратителен в най-добрия и доста болезнен в най-лошия, той трябва да се толерира… Едно основно правило на брака никога не трябва да се забравя: давайте малко, давайте рядко и най-важното, не желаете да давате… Повечето мъже са по природа доста извратени и ако му се даде половин шанс, той ще се занимава с всякакви отвратителни практики.“

За да сте здрави, не правете секс преди или след хранене

През 1861 г. д-р Джеймс Аштън написа книга с дълго заглавие: „Книгата на природата; Съдържа информация за млади хора, които мислят за брак, относно философията на раждането и половото сношение; Показва как да се предотврати зачеването и раждането на дете. Също така, Правилата за управление на раждането и раждането.“ В него той засяга много аспекти на секса, включително точното време за хранене.

Хората, които са склонни към запек или диария не трябва да правят секс непосредствено преди или веднага след хранене. Защо? Защото вреди на храносмилането, особено при мъжете. По принцип, ако сте нещастни, това е, защото сте правили секс в неподходящото време.

„Два до три часа след или преди пълно хранене е подходящо време да направите това.“

Previous post Мария изяде парите на новия си и хукна по участия
Next post Подаръците, които да НЕ подарявате за Коледа