Виктория Георгиева с номинации за 2 европейски награди

Младата българска певица Виктория Георгиева, която представи страната ни на Евровизия тази година, протяга ръка към 2 международни награди. Отличничката от X Factor ще се бори в категорията за най-добър артист сред дамите. Growing Up Is Getting Old пък е номинирана за песен на годината. За този приз в надпреварата всъщност влизат всички 39 мелодии, които бяха изпети на Евровизия 2021.

Наградите се раздават от Европейското радио за песенния конкурс. Гласуването се осъществява от меломаните и ще продължи до 20 юни. Подобно на даването на вот за самото музикално състезание, и този път феновете не могат да гласуват за песента на изпълнителя от държавата, в която живеят. Българите зад граница обаче могат да гласуват за Георгиева и Growing Up Is Getting Old в сайта на медията – awards.escradio.com.

Виктория вече е лауреат на Европейското радио за Евровизия. Въпреки че през 2020 г. събитието не се състоя, медията раздаде традиционните си отличия. Българката, която тогава щеше да се представи с песента Tears Getting Sober, грабна отново наградата за изпълнителка.

Previous post Венета Райкова се срещна с класната си
Next post Михаела Тодорова проговори за сбиването с Гущерова