Виктория дебютира на сцената на Евровизия на 11 май

Само след броени дни ще се състои първото излизане на Виктория Георгиева на сцената на Евровизия 2021. Тон за песента си Growing Up Is Getting Old българката ще даде в Ротердам още във вторник, на 11 май, когато ще се проведе и първата й репетиция на терен.

Преди да започне официалната подготовка в Нидерландия, в родината Георгиева работи със сценичния режисьор на артисти от ранга на Дуа Липа и Little Mix – Дан Шиптън, който дойде от Великобритания в България специално за представянето на Виктория на Евровизия 2021. Освен с работата си със световно известни изпълнители, той работи и по създаването на откриващата и закриващата церемония на Олимпийските игри в Лондон.

“Виктория е невероятен артист и се радвам, че имаме възможност да работим заедно. Харесах я още в първия момент. Има страхотна енергия и успява да заплени всеки, който я гледа. Тя е много емоционален човек и успява да покаже това чрез песните си, които наистина те карат да се замислиш за важните неща в живота. Това със сигурност ще я отличи от всички останали артисти в конкурса през 2021 година. Вярвам, че ще се справи страхотно.”, споделя Шиптън.

За сценичното представяне на България и Виктория за Евровизия 2021 той си партнира с Марвин Дитман – режисьор, хореограф и креативен директор, който е печелил Евровизия през 2014 година с Австрия и Кончита Вурст.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто на живо по БНТ от 22 ч.

Previous post Марги Хранова стана рали състезателка
Next post Глория: Внучетата се обичат повече от децата