Виктория номинирана за най-добър текст на Евровизия 2021

Виктория Георгиева ще протегне ръка към приза за най-добър текст на Евровизия тази година. Песента й Growing Up Is Getting Old беше номинирана от професионално жури в сайта Eurostory.

За титлата българската представителка на песенния конкурс ще премери сили срещу Италия, Нидерландия, Русия и Белгия. Победителят ще бъде определен отново от специалисти, но фаворит могат да изберат и меломаните. Гласуването ще продължи до Гергьовден.

„Умно заглавие и много истинност. Огледалният ефект в текста може би щеше да е слабост, но работи добре след цяла година живот в пандемията. Началото е убедително, а в цялата песен се използват поразителни метафори за справяне със самотата и страха, които понякога изпитват младите хора“, гласи част от оценката на журито за Growing Up Is Getting Old.

Припомняме, че Георгиева ще изпее песента си на втория полуфинал на Евровизия 2021 в Ротердам. Той ще се състои на 20 май, а в случай, че достигне до следващия етап в конкурса, ще стискаме палци на Виктория и два дни по-късно.