Внучката на Тончо Русев чака първото си дете

Единствената внучка на великия композитор Тончо Русев е минала под венчилото и вече е в очакване на първата си рожба. Елена Хаджистоянова се венчала за избраника си Петър Младенов на изискана церемония в столицата, пише вестник Ретро.

Гостите на сватбата им били малко на брой, но само най-близките. На размяната на обетите им присъствала и съпругата на Тончо Русев – Елена, на която внучка им всъщност е кръстена. Вдовицата на композитора е потънала в тъга след загубата му преди 4 години и още не може да се примири с липсата на своя обичан мъж. Двата повода за радост обаче ѝ дали нов смисъл и нямала търпение да прегърне своето първо правнуче.

Елена Хаджистоянова е дете на щерката на композитора и жена му – Албена. Наследницата на създателя на най-красивите български мелодии била щастлива, че срещнала мъжа на живота си преди дядо ѝ да почине, и макар и болен, прикован за леглото, Тончо успял да се запознае с избраника на сърцето ѝ.

Приживе Русев се шегувал, че ще си отиде от този свят чак когато му се роди правнучка, за да бъде женското царство, в което живееше, истински пълно. Така и обаче не дочака този момент. Все пак внучката му Елена, която бе изключително привързана към дядо си, смятала да му отдаде почит, като кръсти първородното си дете точно на него. За момента обаче тя не желаела да издава какъв е полът на бъдещия ѝ наследник, макар да е вече в шестия месец.

Именно заради своя знаменит дядо и неговата болест преди 4 години Елена се върна завинаги обратно в България. Преди това тя работеше в Европейския парламент в Брюксел. Съжалявала, че нямала музикални заложби, но била високообразована и голямата ѝ стихия били езиците. В последните си моменти с дядо си внучката на Русев пишела ноти върху белия лист вместо него, защото заради паркинсона, който му бяха открили, не можел да държи химикалката.