Война между телевизиите за Нова година! БНТ прецака всички

БНТ прецака конкуренцията, събирайки две емблематични лица в новогодишното си шоу. Шефът на държавната телевизия Емил Кошлуков привлече най-големите звезди, с които частните канали се разделиха през последните месеци.

Най-популярните имена в списъка му са Виктор Калев и Любо Нейков. Преди години те работеха заедно в „Шоуто на Слави”, но се разделиха през 2006-а, след като Нейков стана продуцент и създаде „Комиците” в Би Ти Ви. Предаването просъществува до края на миналата година, а финалният епизод бе новогодишната програма на телевизията. Сега Нейков се завръща, отново с новогодишна програма, но в БНТ.

Договори с държавния канал са сключили и почти всички в актьорския състав на комедийния сериал на Би Ти Ви „Домашен арест” – Мая Бежанска, Филип Аврамов и дори голямата Татяна Лолова, както и отпадналата преди години от Нова тв Албена Михова. Всички те влизат в предаване, съставено от скечове и музикални изпълнения по модела, който „Комиците” подготвяха за Би Ти Ви до 2019-а.

Името на шоуто е „Новогодишна щръклица”. Водещи ще бъдат „комикът” Руслан Мъйнов и уволнената от Нова тв Алекс Сърчаджиева. След като в края на лятото се разбра, че тя вече няма да бъде лице на риалитито „Игри на волята”, всички се чудеха къде ще работи и как ще си изкарва хляба занапред, тъй като заплатата й в Сатиричния театър, където е на щат, е символична. Месеци наред звездата мълчеше по темата, а сега се оказва, че интерес към нея е проявил Кошлуков, пише Уикенд.

Виктор Калев пък ще възроди своя флегматичен „Володя Стоянов”, с когото е познат от „Шоуто на Слави”.