Връзка на работното място? Не е много разумно…

Привличането между колеги се среща често, тъй като прекарваме много време с хора с общи интереси и професионални цели. Колкото и вълнуващи да са тайните срещи или откраднатите целувки, служебните романси създават неприятности, особено ако сте женени. Не само кариерата и репутацията са заложени на карта, но и бъдещето на брака ви. Ето тогава няколко причини, поради които не трябва да се замесвате в афера на работното място, пише jenite.bg.

Политики на компанията

Много компании имат строги политики срещу колеги, които се впускат в лични отношения. И ако вие и вашият партньор случайно бъдете хванати да не спазвате основните правила, това може да ви струва работата и на двамата.

Офис клюки

Това е неизреченото правило – слуховете се разпространяват като пожар в офиса. И ако вие и вашият колега започнете връзка помежду си, все някой по някакъв начин определено ще опознае и ще започне да клюкарства за вас двамата. Да бъдеш постоянно в полезрението на обществеността, може да ви накара да бъдете в постоянно лошо настроение и да загубите точки в работата.

Аферата може да доведе до край на брака ви

Ако сте омъжени и имате нещо повече от флирт в работата, това може да разруши брака ви. Изобщо не е разумно да губите години на любов, доверие и разбирателство с партньора си заради афера.

Връзката ви няма да бъде спокойна

Аферата в офиса никога не преминава гладко. Можете да изпитате враждебност от страна на колегите, ако излизате с някой по-висшестоящ. Може да изглежда в очите на другите, че бивате фаворизирани.

Сложни последици

Ако пък се разделите с колегата си, ще трябва да се срещате отново с него. Следователно може дори да избягване да посещавате работното си място, за да не се изправяте на пътя на бившия. Това може да доведе до постоянни отсъствия, които могат да навредят на кариерата ви.

Ще изпитвате смесени чувства към партньора

Колкото и разумни да опитвате да бъдете, да ревнувате от успеха на партньора си е естествено. Но ако и двамата работите заедно, ревността може да се засили, причинявайки разриви във връзката. Нещо повече, няма да можете да отдадете своите 100% на работата си, защото през цялото време ще се разсейвате от присъствието на партньора си.