Вълшебна разходка из уличките на Бари

В тези студени зимни всички си мечтаем за слънце и топлина. Като добавим към това и факта, че възможностите за пътуване бяха близки до нулевите в последните две години, започваме да си представяме романтични места с много светлина, където да избягаме при първа възможност.

Едно такова място е очарователният Бари. Италия по принцип е страна, която свързваме със слънце, неповторима атмосфера и забележителности на всеки ъгъл. А Югът на Ботуша носи свой собствен дух, който заслужава специално внимание.

През лятото там слънцето е наистина безмилостно. За щастие има много църкви и сгради, които да разгледате и да се спасите на сянка, докато обикаляте като туристи, както и фонтани и помпи за вода.

Подобно на повечето италиански градове, старият Бари е много живописен. И все пак Югът е оставил своя отпечатък върху облика на града. В Северна Италия едва ли ще можете да видите на улицата да се сушат дрехи и да се реже паста.

Животът на хората на юг не преминава в тесните стаи, а на улицата, където има повече пространство, топлина и светлина. Само на юг ще видите улици със саксийни растения по стените, украсени със семпли гирлянди от знаменца, и истинския живот на хората, важна част от който е именно улицата.

В Бари идват туристи, но местните толкова са свикнали с тях, че ги забелязват, само когато се случи нещо необичайно.

Хубавото в Италия е, че винаги можете да намерите вода за пиене. В Рим можете да си налеете от фонтаните, а в Бари и други градове има чешми по улиците.

Тук ще забележите, че има боклук. Югът на Италия не може да се нарече чист. Има доста отпадъци. Въпреки всичко човек свиква и се научава да вижда само красивите неща. А и по улиците на стария град има много по-малко боклук.

Разходката по старите улици на европейските градове е едно от най-приятните преживявания за туристите.

Очарователният исторически център на Бари се намира на полуостров. Този район е заобиколен от море от две страни. Уличките на Стария град са истински лабиринт. Забравете картите, просто се разходете и се изгубете сред сградите и с удоволствие ще откриете малки църкви, живописни алеи, оживени кафенета и впечатляващи площади.

Сред най-интересните места там са катедралата „Сан Сабино“ от 13-и век, базиликата „Свети Николай“, пътят „Виа Венеция“, „Пиаца Меркантиле“ и замъка Бари (Castello Normanno-Svevo).

Previous post Не остават длъжници! Тези зодии винаги си отмъщават
Next post Орнела Мути иска да стане гражданка на Русия