В очакване на Оскарите: Български актьори в Холивуд стискат палци на Мария Бакалова

Обратно броене за филмовите награди „Оскар“. По-малко от енонощие остава до 93-та церемония. Шанс за отличие има и българката Мария Бакалова. Евентуален успех за нея отваря врати и на останалите наши актьори в Холивуд.

Огромните статуетки „Оскар“ вече са заели местата си – тази година в чакалнята на историческата гара в Лос Анджелис „Юниън стейшън“. Тук ще се проведе основната част на церемонията с включвания от традиционния дом на Оскарите – „Долби тиътър“ и локации в Лондон и Париж.

За българските актьори в Холивуд 93-тото издание на церемонията ще е по-специално заради номинацията на Мария Бакалова.

Актрисата Мария Бобева от 15 години се опитва да пробие в Холивуд. Сега прави режисьорски дебют с късометражен филм и вече е предложила общ проект на Мария Бакалова.

Според нея, макар за някои ролята на Бакалова да изглежда лесна, е всъщност огромно предизвикателство.

„За мен такова нещо не много актьори биха могли да направят, защото първо обстоятелствата – не ти партнират актьори, а обикновени хора и тя е не е имала първи, втори, трети, пети дубъл, а само един, за което се изисква голяма смелост и много талант“, казва Бобева пред Би Ти Ви.

„За няколко месеца тя направи толкова много за България колкото нито едно правителство някога е правило. Навсякъде тук се говори за България заради нея, винаги се слага „българската актриса Мария Бакалова“, посочва тя.

Previous post Кофти късмет! Задигнаха парите на Ирен Кривошиева
Next post Фики фалира, но май очаква второ дете