Галена, Никол Станкулова и Гери Малкоданска оживяха в картини

Галена, Никол Станкулова и Гери Малкоданска бяха само част от гостите на десетия рожден ден на галерията на художника Искра Георгиева. Нейни бижута са притежание на популярни личности от ранга на Алиша Кийс, Мария Шарапова, култовите Depeche Mode и десетки родни знаменитости.

Трите грации бяха сред първите, чиито лица оживяха в картините на Искра. Това се случи посредством дигитален филтър, който „нарисува“ техните ликове в картината –„Ангелска усмивка“. В социалните мрежи вече е достъпен безплатен филтър и всеки, който желае, може да го изпробва.

„Това са мои картини от миналото, на които вдъхвам нов живот, чрез дигиталните инструменти на бъдещето. Това е нова форма на послание, която придава допълнителна стойност на изкуството. В картините си винаги съм използвала различни техники и похвати, за да интерпретирам идеята, емоцията или състоянието, което преживявам. Рисувам цял живот, нямам спомен точно от кога, но винаги ще помня, че започнах да създавам бижута в 8-ми клас с една единствена цел, да събера средства, за да се грижа за бездомните животни пред блока. Тази моя страст се прероди в реално функционираща инициатива – фондацията за бездомни животни „Stray angels“.“- допълни дизайнерът.

Част от гостите на събитието се включиха и в новата кампания на Искра Георгиева – “Гардероб с кауза”. Това е мястото, където забравените дрехи оживяват, за да даряват топлина. Целта на инициативата е да вдъхне живот на вещи, които вече не са потребни на техните собственици и които ще донесат радост на нов притежател. С част от получените средства се подкрепя дарителската кампании на „Stray Angels“.

Кулминацията на събитието също бе в подкрепа на „Бездомните Ангели“. Всички гости оставиха своя „визуален отпечатък“ под формата на автограф върху картина. Скоро тя ще бъде изложена на благотворителен търг, средствата от който ще отидат в помощ на фондацията.