Галя Щърбева се завръща в Нова телевизия

Добре познатата от екрана журналистка Галя Щърбева се завръща в ефира на Нова телевизия. Слуховете я пращаха в БТВ, но в крайна сметка тя се завръща в медията, откъдето бе съкратена преди две години.

Тя е поредното лице на телевизията, което отново ще бъде на екран в медията наред с нейната приятелка Лора Крумова, водещата на „Събуди се“ Марина Цекова и Мира Иванова.

Щърбева подновява документалната си поредица „Да хванеш гората“ на 12 септември в ефира на NOVA. Предаването с главни герои българи и чужденци, избрали да напуснат градския живот и да преоткрият българското село, ще се излъчва всяка неделя от 16:00 часа. Авторският формат ще разказва всяка седмица вдъхновяващи истории за решението да се загърби напрегнатият градски живот и да се намери нов път към щастието.

Зрителите ще видят модерни хора със съвременни професии – IT специалисти, банкери, графични дизайнери и др., които се отказват от удобствата на големия град, за да скочат в неизвестното и да инвестират средства и усилия в напълно различни дейности като земеделие, селски туризъм, животновъдство и други още по-нестандартни начинания.

Галя Щърбева ще запознае зрителите с хора, които отглеждат децата си далеч от градския шум, за да върнат усещането си за качествен живот, близо до природата.

„Радвам се, че Галя Щърбева отново е част от най-силния журналистически екип. Сигурен съм, че с богатия си телевизионен опит и умението да разказва увлекателно човешки истории, зрителският интерес към авторското ѝ предаване ще бъде голям. Чрез героите на предаването ще дадем възможност и на телевизионната аудитория за глътка чист въздух в неделя следобед“ – коментира Илия Дафов, главен продуцент „Новини и актуални предавания“ в Нова.

„Да хванеш гората“ първоначално стартира като рубрика в уикенд формата „Събуди се“ през 2017 година. Щастлива съм, че през новия телевизионен сезон на NOVA този проект ще се развие като отделно предаване, защото историите в него заслужават да се чуят и видят днес. Предполагам всеки от нас в някакъв момент си е помислял дали да не „хване гората“ – каза Галя Щърбева.

Previous post Красив плаж се превърна в бунище след снимките на „Игри на волята“
Next post Жасмина от „Сделка или не“ бременна с четвърто дете?