Гена Трайкова стана даскалица на… хомосексуални

Половин година след напускането на Би Ти Ви Гена Трайкова се е отдала на учителската професия. Бившата главна редакторка на новините в телевизията е избягала тотално от старото си амплоа и в момента чете лекции пред хора с различни сексуални ориентации от всякакви възрасти към столична фондация.

Всъщност тя е част и от консултативния съвет на сдружението. Макар да се очакваше журналистката да получи предложения за работа от конкурентни медии или пък от някои от големите университети в София, където се изучават журналистически дисциплини, такива не били отправяни към нея, затова приела по-нестандартната оферта. Очевидно стресът около напускането на Би Ти Ви, където Гена бе част от екипа дълги години, се е отразил и на външния ѝ вид, защото тя най-после е успяла да свали излишните килограми, с които се бореше през последните 5 години.

Любопитна подробност е, че съдбата продължава да я свързва с бившия ѝ годеник, колега и шеф Венелин Петков, който бе уволнен от Би Ти Ви малко преди и тя да сдаде поста.Той също се е захванал с учителската професия. Петков обаче преподава на дечица между I и V клас в частно училище в София.

Мълвата гласи, че рокади има и в личния живот на Трайкова. Докато все още бе на шефска позиция в Би Ти Ви, усилено се говореше, че журналистката имала интимни отношения със своя подчинен и по-млад колега Иван Георгиев. Той обаче не я последва на изпроводяк и именно това довело до крах в отношенията им. Гена се почувствала предадена от избора му да продължи да гони кариера в медията.

Георгиев всъщност се надявал да заеме мястото на Антон Хекимян в сутрешния блок, но желанието му не се реализира и изборът падна върху Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Сега бившият на Трайкова продължава да чете новините, но се ползва с по-голямо доверие пред новото ръководство, защото бе избран да води няколко живи студиа по актуални въпроси заедно със Светослав Иванов.