Гери-Никол и СкандаУ с триумф на хип-хоп наградите

Червен килим, бляскави тоалети и аплодисменти на живо – така премина церемонията по връчването на тазгодишните награди 359 Hip Hop. СкандаУ триумфираха с три статуетки, а веднага след рапърите се наредиха Гери-Никол, която си спечели прозвището Яката дупара на българската музика, и Бобо. Всички те излизаха най-често на сцената, за да се поклонят пред присъстващите фенове.

Отличничката от X Factor смени два тоалета. Първо се появи в официално облекло – червена рокля, съчетана с високи токове и панделка в косата, а по-късно дефилира и със синьо-зелен костюм и дънково яке. В рамките на събитието тя представи и новото си парче „Бутай“, видеото към което певицата е заснела в Бали. С изпълнения през официалната вечер се разписаха и Ицо Хазарта и бат’ Венци.

Напълно очаквано, предвид дриблирането с визии и на самата церемония, Гери-Никол си тръгна от него със статуетката за моден идол. Освен това младата варненка се окичи и с наградата за R’n’B артист (жена). Сред мъжете в тази категория триумфира Бобо, чийто албум също заслужи отличие.

Момчетата от СкандаУ също си тръгнаха с две статуетки. Чичо Тото и чичо Лъчо, както феновете наричат рапърите от дуото, бяха провъзгласени за най-добра група. Предвид условията, в които изпълнителите работиха през пандемичната 2020-а година, изпълнителите на „Хайвера“ се поздравиха с успех и като бяха отличени за най-добър онлайн концерт. Парчето им „Але але“ пък стана песен на годината.

Иво Димчев и 100 Кила също са носители на специална награда от 359 Hip Hop. Явор Янакиев, както е името на рапъра по паспорт, така и не успя да присъства на място, за да приеме отличието си. С Димчев спечелиха овации за парчето им „Баница“, а категорията им носи названието „Най-доброто от двата свята“.

За най-добър мейнстрийм видеоклип бе обявен този към песента Apology на Дара Екимова и Искрен Тончев-Искрата. Автор на интересните кадри е Бойко Щонов. F.O. пък спечели приза за рапър на годината. Самият той не успя да присъства по здравословни причини. Статуетката му обаче прие неговата съпруга Преслава Пеева.

Previous post Рачков пак отвори голяма уста срещу бившата си „голяма“ любов
Next post Плачков в дует с Мариана Попова на „Бургас и морето“