Гигантски гущер потроши магазин в Тайланд

„Гигантски гущер унищожава супермаркет!“. Въпреки че това звучи като заглавие на научно-фантастичен филм, в конкретния случай всъщност става дума за описание на неочаквано събитие, случило се наскоро в Тайланд.

Ужасяващата сцена се е разиграла в супермаркет 7 Eleven в Тайланд, където неясно как озовалият се гигантски гущер е създал небивал хаос, паника и ужас сред хората и обърнал всичко с главата надолу, съобщават медии.

Като се има предвид, че наскоро излезе филмът „Godzilla Vs. Коng „, може да си мислите, че това е просто някаква реклама, но има видеозаписи, които доказват, че не е така.

Споделено от тайландската туристическа агенция Mundo Nomada видео, показва как азиатският гущер се катери по рафтовете в магазина и накрая се позиционира на най-горния, откъдето наблюдва какво се случва наоколо.

Тези гущери често живеят в канали в големите градове на Тайланд и се хранят с риба, змии, жаби и остатъци от човешка храна. Те са агресивни, когато се чувстват застрашени, а ухапването им може да причини сериозни инфекции поради предаваните от тях бактерии.

Видеото, публикувано във Facebook, е гледано над 600 000 пъти и има хиляди коментари от объркани потребители на социалната мрежа. Потребител на Twitter пък се шегува, че гущерът се изкачва по рафтовете, защото просто не е могъл да достигне продукта, който е искал да вземе.

„Той просто трябваше да изчака и да помоли някой от служителите да вземе продукта, от който се нуждае, от високия рафт“, майтапи се той.