Гигантски гущер потроши магазин в Тайланд

„Гигантски гущер унищожава супермаркет!“. Въпреки че това звучи като заглавие на научно-фантастичен филм, в конкретния случай всъщност става дума за описание на неочаквано събитие, случило се наскоро в Тайланд.

Ужасяващата сцена се е разиграла в супермаркет 7 Eleven в Тайланд, където неясно как озовалият се гигантски гущер е създал небивал хаос, паника и ужас сред хората и обърнал всичко с главата надолу, съобщават медии.

Като се има предвид, че наскоро излезе филмът „Godzilla Vs. Коng „, може да си мислите, че това е просто някаква реклама, но има видеозаписи, които доказват, че не е така.

Споделено от тайландската туристическа агенция Mundo Nomada видео, показва как азиатският гущер се катери по рафтовете в магазина и накрая се позиционира на най-горния, откъдето наблюдва какво се случва наоколо.

Тези гущери често живеят в канали в големите градове на Тайланд и се хранят с риба, змии, жаби и остатъци от човешка храна. Те са агресивни, когато се чувстват застрашени, а ухапването им може да причини сериозни инфекции поради предаваните от тях бактерии.

Видеото, публикувано във Facebook, е гледано над 600 000 пъти и има хиляди коментари от объркани потребители на социалната мрежа. Потребител на Twitter пък се шегува, че гущерът се изкачва по рафтовете, защото просто не е могъл да достигне продукта, който е искал да вземе.

„Той просто трябваше да изчака и да помоли някой от служителите да вземе продукта, от който се нуждае, от високия рафт“, майтапи се той.

Previous post Крадци посегнаха на джипа на Натали Трифонова
Next post Защо те са най-мразени зодии?